Edderkopperne invaderer dit soveværelse: Nu skal de parre sig

Generelle nyheder

24/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvis du er bange for edderkopper, så er denne tid ikke den bedste. Det er meget muligt, at du pludselig ser en stor edderkop eller to kravle rundt på dit gulv. På vægge, under sengen eller andre stedet i dit hjem. Edderkop-sæsonen er over os.

Hvis du i løbet af den seneste tid har opdaget et par store edderkopper i dit hjem, så er der en god grund til det. De store danske edderkopper, som måske ikke er store i forhold til andre landes spindlere, står nu klar til at invadere danske hjem.

Sommeren går på hæld, og de lodne kryb skal til at stifte familie. Hannerne skal på jagt efter hunner, så der kan laves masser af unger. Den parringakt kommer tilfældigvis til at foregå lige præcis i dit soveværelse.

I hvert fald vil de bevæge sig ind i de danske hjem, hvor de typisk vil lede efter tørre og varme steder.

Du skal derfor ikke være overrasket, hvis der gemmer sig en stor husedderkop under din pude i sofaen. Tænk på, at du er i gang med at sikre husly for en hel ny familie.

Den er ikke farlig

Husedderkoppens ben kan blive op til 10 centimeter lange, og den kan derfor fylde hele din håndflade, når den spreder sig ud. Selvom edderkoppen kan se voldsom og farlig ud, så behøver du altså ikke være bange, da den ikke er farlig.

For to år siden fortalte museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Morten D.D. Hansen, at august og september er tidspunktet, hvor de store edderkopper kommer frem.

“Normalt gemmer de sig ude i skuret eller bag en mørk fryser, hvor de sidder i deres store tragtspind. Men på et tidspunkt – og det er nu – går der hunner i den, og så skal hannerne på jagt efter damer.” Det fortalte eksperten for to år siden til B.T.

Museumsinspektøren fortæller også i sit interview med B.T, at edderkoppen godt kan bide fra sig, men at det ikke vil gøre ondt. Det skulle føles mere som et myggestik end et hvepsestik, men smerten afhænger naturligvis af, hvor stor edderkoppen af.

Der er selvfølgelig forskel på, hvor mange edderkopper, du vil få ind i dit hjem. Bor du tæt på en skov eller ude i naturen, så får du naturligvis flere besøg end hvis du bor inde midt i byen.

Har du oplevet nogle af disse store edderkopper i dit hjem?