Du vidste sikkert heller ikke, hvad løkken på ydersiden af ​​dine skjorter skal bruges til

Generelle nyheder

17/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

Bag på mange skjorter ses en lille løkke. Den er meget dekorativ, men den har også en praktisk funktion, som de færreste tænker over.

Har du nogensinde bemærket løkken på bagsiden af ​​dine skjorter?

De har en praktisk funktion, som man sjældent tænker over.

Forleden blev emnet dog taget op på Twitter, hvor flere tusinde brugere deltog i snakken om, hvad løkken mon er til for.

Det skriver Dailystar.

Til sværd eller hundesnor?

Flere Twitter-brugere jokede med, at løkken var beregnet til, at mænd lige kan fastspænde deres sværd på ryggen.

I den mere nedladende version blev det også foreslået, at løkken er en praktisk foranstaltning, hvor kvinder kan spænde hundesnoren fast, når de skal holde styr på deres mand.

Det rigtige svar er dog langt mere simpelt.

Det er nemlig en udbredt opfattelse, at løkken er et levn fra flåden, hvor søfolk særligt før i tiden ikke havde meget plads til deres tøj. I stedet for tøjskabe med bøjler, hængte søfolkene derfor deres skjorter op i løkken på en krog.

Det gjorde både tørring og opbevaring af tøjet meget lettere.

"Locker loop"

I 1960'erne fik løkkerne dog en lidt anden funktion, der ikke var specifikt rettet mod søens folk.

Her tilføjede tøjproducenten GANT en "locker loop" til deres skjorter, som blev placeret på bagsiden af ​​kraven, så deres kunder let kunne hænge deres skjorter op.

Selvom skjorteløkkerne i disse dage ikke har så stor betydning eller udfylder et bestemt behov, optræder de ofte stadig på skjorter, der produceres den dag i dag.

Så hvis du en dag får brug for at spare på skabspladsen, kan du jo prøve at hænge dine skjorter op på den gammeldags måde.