Du smider 20% af dine indkøb direkte i skraldespanden - Det vil Aldi og Too Good To Go lave om på

Generelle nyheder

29/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvad kan man bruge de sidste kartofler og en rest ris til? Det hjælper Too Good To Go og Aldi dig med i et nyt opskriftshæfte, der giver inspiration til at bruge resterne og komme madspildet til livs derhjemme.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I Danmark smider vi mad ud for otte milliarder kroner om året. Og de største synder sker hjemme i køkkenerne, hvor hver dansker i gennemsnit smider mad ud for knap 1.000 kroner om året (COWI for ONE\THIRD, 2022). 

Det løber op i et årligt madspild i husholdningerne på 247.000 tons. Det svarer til, at en familie på to voksne og to børn smider 20% af deres indkøb ud, eller at hver femte fyldte indkøbsvogn ryger direkte i skraldespanden i stedet for på spisebordet (Miljøstyrelsen, 2021). 

Mad med overskud 

For at hjælpe forbrugerne med at reducere deres madspild har Too Good To Go og Aldi udgivet et opskriftshæfte, der byder på lette retter, som både redder maden fra at ende sit liv i skraldespanden og giver dig mere overskud i hverdagen:

“Vi ved, at danskerne rigtig gerne vil gøre mere for at bekæmpe madspild derhjemme, men at de bliver begrænset af, at de mangler inspiration og viden om, hvordan de kan gøre det.  Formålet med opskriftshæftet er derfor at give konkrete bud på, hvordan man nemt og billigt kan forvandle sine rester til nye, velsmagende retter,” fortæller Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark. 

Opskrifterne er sensommer-inspirerede og tager udgangspunkt i madvarer, som sandsynligvis gemmer sig i dit køleskab. I hæftet kan du blandt andet finde opskrifter på marengs lavet på kikærtevand, den italienske klassiker “panzanella” lavet med daggammelt brød og banan nicecream lavet på overmodne bananer. Formålet med opskrifterne er derfor også at vise, at det ikke behøver at være kedeligt at spise rester:

”Mad skal spises og ikke spildes, og derfor er vi stolte af at bidrage til det nye opskrifthæfte. Det skal være med til at sætte endnu mere fokus på, hvordan vi alle i hverdagen kan gøre en indsats for at reducere madspild. I Aldi har vi forpligtet os til at mindske vores madspild med 50 % inden 2030, men også ude i hjemmene skal vi gøre en indsats, og det giver hæftet helt konkrete redskaber til,” siger Katrine Milman, CSR-chef i Aldi Danmark.