Dreng ville ikke springe: Så tog livredder drastisk tiltag i brug

Generelle nyheder

13/09/2023

Foto: Facebook @Gabi Kwiatkowski
Foto: Facebook @Gabi Kwiatkowski

Skrevet af Emil B.

En østrigsk livredder, som tilsyneladende blev træt af at vente på, at vippen blev ledig, besluttede at tage sagen i egen "fødder", da han sparkede en springer ud over kanten.

De fleste af os har sandsynligvis oplevet det øjeblik af frygt, når man står øverst på en høj vippe – selv hvis det bare virkede højt, fordi man var barn.

Og det kræver en hel del nerver at tage det skridt ud over kanten, og det kan nogle gange tage lidt tid at opbygge mod til det. Det er dog en anden sag, hvis du har denne bestemte livredder bag dig.

Optagelser af scenen, der blev filmet i Østrig, viser en unge mand, der klamrede sig fast til rækværket omkring toppen af vippen og tydeligvis var nervøs for at springe ned i vandet nedenfor.

Det skriver LAD-bible.

Livredderen var imidlertid ikke villig til at lade ham stå ved kanten længe, og han brugte sit ben til at skubbe fyren længere og længere hen mod kanten, indtil han ikke længere var i stand til at holde fast.

Det er uklart, hvordan fyren havde det, efter at han blev skubbet i vandet, men ifølge vidner til scenen besluttede livredderen at skubbe ham, efter at han havde nægtet to forskellige livredderes anmodninger om at komme ned fra vippen.

Beklager hændelsen

Steyrer Stadtbades, den lokale myndighed, der er ansvarlig for svømmehallen, hvor episoden fandt sted, har senere bekræftet, at livredderen i videoen arbejdede for deres selskab – og at han faktisk sparkede en mand ud fra platformen:

Men som han siger: "SBS vil gøre alt, hvad de kan, for at Steyrer i fremtiden kan tilbyde en behagelig og komfortabel tid i Steyrer Stadtbad," sagde myndigheden i sin udtalelse, og han tilføjer: "En livredders opgave er at sikre kundernes sikkerhed. Derfor er det meget beklageligt, at livredderen var involveret i faldet. Vi gør alt, hvad vi kan, for at klarlægge omstændighederne."

Se resten af videoen på: https://www.youtube.com/results?search_query=lifeguard+kicks+boy+of+diving+board