Døv baby hører sin mors stemme for første gang

Generelle nyheder

21/11/2022

Foto: TikTok @Christina_Pax
Foto: TikTok @Christina_Pax

Skrevet af Emil B.

En mors stemme er nok det mest trygge en baby hører. Men ikke alle er forundt det. Denne baby, Riley, var født døv og havde derfor ikke oplevet den salige stemme af sin mor. Indtil hun fik et helt særlig headseat på.

Datter fik hørelsen igen

Christina og Andrew blev forældre for første gang, da de bød deres datter, Riley, velkommen. Ikke længe efter fødslen opdagede de dog, at deres datter var døv.

Derfor tog de kontakt til døvesamfundet for støtte og hjælp til at håndtere deres datters døvhed. De fik her et høreapparat, og i videoen nedenfor ser vi datteren tage det i brug for første gang.

Datters overraskelse

I videon ser vi datteren sidde i sin mors hænder. Hun har høreapparat på og forstår tydeligvis ikke, hvad der sker. Hun bliver skræmt og er på nippet til at græde over hændelsen, men så går det op for hende, hvad der sker.

Hun ser både forbløffet og forundret på sin mor. Men hun virker helt sikkert godt tilfreds med hendes nye evne til at høre.

Dog er der også en notits i løbet af videoen: "Jeg debaterede, om jeg skulle vise videoen til andre." Det svarer hun på i løbet af vidoen.

Døve er ikke forkerte, der skal gøres rigtige

Hun fortæller i videoen, at høreapparat er et værktøj til at tilgå lyd. Med hendes nøje udvalgte ord forsøger hun at fortælle verden, at hendes datter er god, uanset om hun kan høre eller ej, men at et høreapparat gør hende tryggere i verden, som videoen så klart viser.

Det reagerer en bruger også på i kommentarsporet: "Et værktøj til at få adgang til lyd" Jeg kan rigtig godt lide den formulering." En anden bruger tilføjer også: "Mange tak, fordi du sagde, at høreapparater ikke er et "fix". Det er et værktøj!"