DMI varsler skybrud

Generelle nyheder

07/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

DMI har udsendt et varsel om, at kraftig regn og lokale skybrud kan være på vej.

Onsdag er det en god idé at medbringe en paraply, hvis du skal udenfor. Fra middag og frem er der nemlig en risiko for kraftig regn og lokale skybrud.

Det melder DMI.

I et varsel skriver DMI, at der er en risiko for såvel kraftig regn som lokale skybrud, hvilket kommer til at strække sig fra i morgen middag og frem til natten til torsdag.

Usikker vejrsituation

De understreger, at vejrsituationen er meget usikker. Det vil sige, at de ikke er sikret på, hvornår der vil falde regn, og hvor stor en mængde nedbør, der vil tale om. Netop derfor angiver de også, at der kun er tale om en risiko.

Grunden til, at Danmark kan blive ramt af regnvejr er, at der er et lavtryk, der ligger over De Britiske Øer, der sender en front med regn og byger op over Danmark fra syd.

"Et lavtryk over De Britiske Øer sender en front med regn og byger op over landet fra syd. I forbindelse med fronten kan der opstå byger som kan blive så kraftige at der lokalt kan falde mere end 15 mm regn på 30 min, hvilket er kriteriet for skybrud," lyder det fra Hans Peter Wandler, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Flere steder kan der også falde regn i et sådant omfang, at der er tale om kraftig regn. Der er dog endnu ikke vished om, hvor meget vand, der vil falde.

"Regnen og de mange byger kan også give mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer, hvilket er kriteriet på kraftig regn. Den kraftige nedbør forventes at aftage natten til torsdag," lyder det også.