DMI: Godt nyt til alle sne-elskere

Generelle nyheder

05/12/22 | 07:40

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Fra tirsdag er der snevejr på vej

Der er udsigt til vintervejr de kommende dage 

Det skriver DMI

Det er et kraftigt højtryk over Rusland, som i flere dage har sendt skyer og kold luft ind over os. Det begynder nu at svækkes, hvilket vil åbne op for, at lavtryk og fronter kan passere ned over Danmark fra nordvest og vest.

Starter tirsdag

Mandag fortsætter vi med vind fra nordøst og dermed lægger ugen ud som weekenden endte, nemlig med mange skyer og regn eller byger, især omkring Østersøen.

Tirsdag drejer vinden til nord og det betyder kolde dage og nætter, men også mulighed for perioder med solskin og ikke mindst snebyger rundt omkring.

På onsdag er kulden for alvor trukket ned over os. Her kan der i følge prognosen, falde op til et par cm sne rundt omkring i landet. Der er dog stadig usikkerhed præcist hvor i landet det vil falde, men der virker ret sikkert, at det nedbør som falder, vil falde som sne.

"Så er man til det hvide landskab, er der lidt at se frem til," skriver metrolog Trine Pedersen tidligt mandag morgen.  

Fortsætter ugen ud

Torsdag fortsætter det med spredte sne- eller sludbyger, men også perioder med lidt eller nogen sol. Efter en kold morgen stiger temperaturerne til op mellem frysepunktet og 5 graders varme, og vinden tiltager og bliver let til frisk fra vest og sydvest, ved kysterne en overgang op til hård vind. Om natten fortsat enkelte sne- og sludbyger, ellers til dels klart vejr.

Fredag står den igen på spredte regn-, slud- eller snebyger, men også perioder med lidt eller nogen sol. Dagtemperaturerne vil ligge mellem frysepunktet og 5 graders varme. 

Lørdag bliver det mest skyet med spredte regn, slud- eller snebyger. Dagtemperaturen ligger mellem 1 grads frost og 4 graders varme.