DMI advarer om voldsomt vejr: Torden og skybrud på vej

Generelle nyheder

14/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Varmen afbrydes af torden og regn

De seneste par dage har vi nydt godt af et fantastisk vejr, men det vender nu.

DMI har derfor udstedt en kategori 1 varsel i det meste af Jylland, som gælder de næste 2-5 dage.

Det skriver DMI på deres hjemmeside

Varmen vil dog til at begynde med fortsætte i dag søndag, hvor der vil være temperaturer op mellem 19 og 22 grader, ved kysterne lidt køligere.

Torden og regn

Vinden er der ikke meget af og der kommer nogen sol, som kan være sløret på grund af højtliggende skyer.

I dagens løb vil der dannes byger, som kan blive kraftige med torden og vindstød. Hvor præcist disse byger rammer er usikker. Så det kan være din have får lidt regn, men det kan lige så godt  være at det er naboen som får glæde af denne.

I dag er det Morsdag og Copenhagen Marathon to begivenheder, der kan blive påvirket af vejret, så vi må håbe at vejret holder.

Copenhagen Marathon godt blive en ekstra udfordring for både løbere og tilskuere, og masser af vand samt skygge ( hvis muligt ) anbefales.

Varmen kommer igen

Efter en solrig uge kan vi se frem til en ændring i vejret og især temperaturen vil ændre sig markant.  Mandag vil fortsat være med høje temperaturer, som kan betyde at byger igen vil dannes over landet i løbet af dagen.

Tirsdag og onsdag er så de store skiftedag med hensyn til vejret og temperaturen falder til mellem 10 og 15 grader, samtidigt vil vinden tiltage fra vest og nordvest, så det vil nok føles koldt efter så mange dage med høje temperaturer.

Frem mod næste weekend ser det igen ud til, at temperaturerne vil stige, men prognoser er usikker.