DMI advarer: Hedebølge på vej

Generelle nyheder

19/7/22 | 06:23

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Danskerne kan se frem til enormt høje temperaturer i denne uge.

Det er ved at være et par somre siden, at vi for alvor har haft hedebølge i Danmark.

Der er dog tegn til, at det kan komme til at ske i denne uge, hvor temperaturen ventes at gå fuldstændig amok.

For at vejret kan takseres som en hedebølge, skal der være målt over 28 grader i tre dage i streg, og det er der altså stor sandsynlighed for, vil komme til at ske i Danmark.

35 grader på onsdag

I dag tirsdag ventes temperaturen at ligge mellem 28 og 32 grader, inden der onsdag risikeres at blive slået varmerekord i Danmark. Der ventes 35 grader, men det kan blive varmere.

Onsdag vil der være en næsten skyfri himmel og solrigt vejr, mens vinden vil være tiltagende og blive let til frisk fra syd og sydøst. Ifølge DMI vil det især være vindstyrke og -retning, der er afgørende for, hvor og hvor varmt det bliver.

Formentligt vil temperaturen mange steder kunne nå op mellem 30 og 35 grader i løbet af onsdagen – enkelte steder kan det måske endda blive en smule varmere.

Måske dansk varmerekord

Varmerekorden i Danmark er på 36.4 grader og den blev målt i Holstebro den 10. august 1975. DMI forventer ikke, at denne rekord vil blive slået onsdag, men de afviser heller ikke, at det kan komme til at ske.

"Den danske varmerekord er 36.4 grader, målt i Holstebro 10. august 1975. Det virker ikke sandsynligt, at rekorden bliver slået denne gang … men ikke umuligt," lyder det fra Martin Lindberg, der er meteorolog hos DMI.

Torsdag er usikker

Torsdag er endnu lidt usikker, og i skrivende stund ser det ud til, at det vil blive omkring de 25 grader. Det er selvsagt ikke nok til, at det kan kategoriseres som hedebølge, men DMI er fortsat lidt usikre på temperaturerne, og det kan derfor godt blive varmere i løbet af torsdagen.

Natten til torsdag forventes landet at blive ramt af en koldfront med kraftige regn- og tordenbyger, som kommer snigende fra sydvest. Herefter vil køligere luft igen strømme ind over Danmark fra vest.