Disse kommuner rammes hårdest af stigende gaspriser

Generelle nyheder

28/02/2022

Shutterstock.dk

Skrevet af Kathrine Frich

Naturgaspriserne har i de seneste måneder været på himmelflugt. Det rammer nu danskerne på pengepungen.

Flere medier rapporterer om store stigninger i priserne på naturgas. I slutningen af februar bliver det vurderet, at naturgas koster otte gange så meget som på samme tid sidste år.

Sjællandske kommuner er hårdt ramt

De store stigninger rammer især hovedstadsområdet skriver tv2Lorry

Ifølge Danmarks statistik er 15% af danskernes boliger opvarmet med naturgas. Det antal er dog ikke jævnt fordelt over hele landet. Derfor er det også sjællandske kommuner som Dragør, Allerød og Egedal, der bliver hårdest ramt af de stigende priser. Og det bekymrer borgmesteren i Dragør:

”Vi har ikke målt på det endnu, men min bekymring er selvfølgelig, at når borgerne skal betale meget mere til varme, så har de færre penge til forbrug, og det kan få en betydning for børnenes fritidsaktiviteter og for vores handelsliv i Dragør. Det er jeg bekymret for,” fortæller Kenneth Gøtterup til tv2Lorry.

En utilfreds borgmester

For et par uger siden blev det besluttet fra politisk side, at husstande, der var ramt af de stigende energipriser, ville få en skattefri check på omkring 3750 kroner. Det mener borgmester Kenneth Gøtterup dog ikke vil gøre den store forskel for hans kommune.

”Nej, jeg tror ikke, der er særlig mange i Dragør, der vil få varmehjælp, desværre. Det skyldes jo, at man har sat en fuldstændig urimelig lav indkomstgrænse for, hvornår man kan få det,” lyder det fra Kenneth Gøtterup. 

Varmehjælp gør ingen forskel

Varmehjælpen er nemlig kun tilbudt til dem, der har en hustandsindkomst på under 550.000 kroner om året. Derudover skal ens husstand enten opvarmes af gasfyr, elradiator eller varmepumpe eller ligge i et fjernvarmeområde med en gasandel på over 65%

“Man har sat en indkomstgrænse, der gør, at et helt almindeligt ægtepar med mellemindkomst ikke kan få hjælp. Det er endda lavt sat, og det er simpelthen ikke rimeligt overfor borgerne i Dragør,” lyder det fra Kenneth Gøtterup, der havde håbet på en anden model for varmhjælpen:

“Der er tale om en general stigning på gaspriserne. Det, regeringen burde have gjort, er at nedsætte afgifterne, så vi alle sammen fik billigere gas. Det her handler jo ikke om, hvad man tjener. Det handler om, at vi alle sammen stiger i udgifter, fordi gassen er blevet dyrere,” siger han.