"Hvad er der galt" og 2 andre ting, du ikke bør sige, når dit barnebarn får et raserianfald

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Både forældre og bedsteforældre kan skrive under på, at det er frustrerende at se sit barn eller barnebarn have et raserianfald. Især hvis man ikke forstår hvorfor.

Socialrådgiver og coach, Gen Muir, der står bag TikTok-profilen Connected Parenting AU, har delt en video på sin profil, hvori hun har afsløret, at der især er tre ting, du ikke må sige til dit barn eller barnebarn, hvis det har et raserianfald.

Hun er selv mor til fire børn og har derfor en del erfaring med raserianfald hos de små.

Hun forklarer, at der er flere ting, som forældre eller bedsteforældre ikke bør sige i en sådan situation, da det kun vil gøre det hele værre.

Det skriver The Sun.

Nummer 1: Hvad er der galt?

Når vores børn og børnebørn er virkelig uregulerede og kede af det, kan de faktisk ikke få adgang til informationen om, hvad det er, der er galt," forklarer Gen Muir.

"Så det er bedre, at du ikke spørger dem, hvad der er galt, og i stedet prøver at navngive følelserne, ved at sige ting som: 'Det ser ud til, at du ikke er OK. Du har det rigtig svært. Lad mig hjælpe dig'."

Nummer 2: Gå ind på dit værelse!

I videoen siger hun også, at selvom det kan være fristende at sige ordene 'Gå ind på dit værelse', så er det bedst at undgå det.

"Når vi sender vores børn ind på deres værelse, er det ideelle, at de på en eller anden måde vil falde til ro på egen hånd. Men børn kan ikke falde til ro på egen hånd. Det, de lærer at gøre, er ikke at vise deres følelser - de lærer ikke at regulere deres hjerne."

Hun opfordrer til, at man i stedet går med barnet ind på dets værelse, eller man sidder sammen med barnet, for at tale med det om dets problemer.

Nummer 3: Op at stå

Den tredje og sidste ting, som hun fraråder, at man siger til sit barn, er ting som: 'Du er OK', 'Du har det fint' og 'Op at stå'.

"Jeg forstår det godt. Vi vil gerne sige det, fordi vi ønsker, at vores børn skal have det godt," siger hun.

"Problemet er, at når vi siger: 'Du er okay', er hvad vi i virkeligheden siger: 'Jeg er ikke okay, hvis du ikke er okay'."

Hun mener, at man i stedet bør sige følgende: "Du ser ud til at være ked af det. Er du okay?'"

"Dermed får barnet at vide, at det er okay at komme til os, hvis man er ked af det, og når de glade. Det fortæller dem, at vi er deres sikre sted."