Det er ikke for at tørre dem: Derfor ser du gummistøvler hænge omvendt rundt om i landet for tiden

Generelle nyheder

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du også lagt mærke til dem?

Det er vidst ikke gået manges næse forbi, at det ikke er nogen nem tid for landmændene. Adskillige politiske beslutninger gør det mere og mere kompliceret at drive landbrug.

Det gælder ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

I Tyskland kan man i disse dage opleve synet af en omvendt gummistøvle på stolper, hegnspæle eller styrepæle,

Og det er ikke tilfædligt, at det forekommer flere steder.

En protesthandling

Landmænd i hele Tyskland bruger nemlig den usædvanlige måde til at udtrykke deres utilfredshed på ved at placere gummistøvlerne på hegnspæle og styrepæle langs vejene i landdistrikterne.

Protesten, der startede i begyndelsen af 2024, markerer landmændenes frustration over politiske beslutninger, som de mener negativt påvirker landbruget.

Det skriver tyske Chip.

Gummistøvlerne, der ofte placeres ved byens indgangsskilte, repræsenterer en stille protest fra landmænd, som ønsker at fremhæve, hvordan politiske beslutninger, medier og urbaniserede samfundsgrupper fejlagtigt har holdt dem ansvarlige for problemer som klimaforandringer, tab af biodiversitet og forurening af drikkevand.

Stammer fra Holland

Protesten blev oprindeligt inspireret af hollandske landmænd, der også føler sig overset og kontrolleret af urbane politikere og organisationer uden kendskab til landbrugets kompleksiteter.

Landmændene ønsker større forståelse for deres rolle i samfundet og en anerkendelse af deres bidrag til fødevareforsyningen.

Ifølge en pressemeddelelse fra foreningen "Land Secures Supply" ønsker de at rette opmærksomheden mod det pres, de føler fra en politisk verden, der ikke forstår deres hverdag.