Desperat mangel på sygeplejersker: Nu lukkes flere sengepladser

Generelle nyheder

15/6/22 | 10:30

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Nu lukker Aarhus Universitetshospital sengepladser

Aarhus Universitetshospital i Skejby er nu nødt til at lukke sengepladser på grund af manglen på sygeplejersker.

Det skriver Aarhus Stiftstidende

Lukker 5% af sengepladserne

Aarhus Universitetshospital oplever, som mange andre af landet sygehuse, problemer med at få vagplanen til at gå op og det føre nu til lukning af sengepladser. 

Hospitalet i Skejby lukker nu 46 ud af 858 sengepladser. Det er cirka fem procent af pladserne der nu er lukket på hospitalet.

Sammenlignet med Rigshospitalet i København er det dog pæne tal. Her er det nemlig i øjeblikket hver tiende seng der er lukket på grund af mangel på Sygeplejersker. 

Tre-trins løsning 

Hospitalet i Skejby har planer om at afhjælpe problemet med at supplere de sygeplejerskeansatte med andre faggrupper, så vidt det er muligt. Derfor kan det nu blive farmakonomer eller ergoterapeuter der skal hjælpe sygeplejerskemanglen. 

En anden strategi handler om at omlægge patientforløb så flere patienter kan behandles i deres eget hjem. 

Sammen med de to øvrige strategier vil man forsøge at fastholde nye medarbejdere.

Det vil man gøre ved at undgå at de unge sygeplejersker bliver overvældet over arbejdsbyrden. Derfor har man sat gang i en general arbejdsmiljøindsats i 2022 og lagt en ekstra indsats i introduktionsforløbet for nyansatte sygeplejersker. 

"Vi skal sikre, at der skabes en tilknytning til det speciale, de går ind i, så de ikke tænker: "Puha, det her er for udfordrende. Jeg går videre til noget andet." Det er for at sikre en bedre start, så de er fagligt klædt på til den opgave, de skal løse," siger Susanne Lauth, der er sygeplejefaglig direktør på AUH.