Derfor skal du aldrig have shorts på, når du skal ud at flyve

Generelle nyheder

20/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

Erfaren steward forklarer, hvorfor du for alt i verden bør undgå shorts og bar hud på flyrejser – og årsagen giver dig med garanti kvalme.

Når du skal ud at flyve, er der ofte mange forberedelser. Der skal være styr på tidsplanen og billetterne, kufferten skal pakkes, og så skal du forberede selve flyturen, der helst skal være så behagelig som mulig. Her kan det måske virke som et behageligt og ikke mindst smart tøjvalg at hoppe i et par shorts, men ud fra et hygiejneperspektiv, er det det værste, du kan vælge, fortæller steward Tommy Cimato, der igennem tiden har sendt mange flygæster ud at rejse – også mange i helt korte bukser.

 

”Der er masser af grunde til, at man kan foretrække shorts eller en kølig nederdel, når man forbereder sig på en flyverejse. Særligt, hvis man er på vej til en solrig destination,” fortæller steward Tommy Cimato og fastslår: ”men man skal for enhver pris undgå at have bare ben på et fly. Hvis man vælger shorts, er man nemlig garanteret en direkte billet til bakterieland.”

 

Ifølge fagmanden udsætter du nemlig din krop for en masse bakterier, når du har korte bukser eller på anden måde blotter din hud på et fly.

Læner du også dit hoved op ad beskidte flyvinduer?

Et andet sted, hvor bakterierne stortrives i et fly, er på vinduerne, da mange passagerer læner deres hoved op ad dem, mens de sover, og de spreder dermed bakterier.

På TikTok advarer stewarden derfor mod flybakterierne: "Fald ikke i søvn på et fly og undgå at læne dit hoved mod vinduet. Du er nemlig ikke den eneste, der har gjort det, og du har ingen idé om, hvor mange mennesker eller børn, der sætter beskidte fingre eller det, der er værre på vinduerne.” Han forklarer også, hvorfor du aldrig bør bære shorts: "Det er det samme som med vinduet, du ved ikke, hvor beskidt der er på et fly, og hvis du har bukser på, kan du lettere beskytte dig mod bakterierne”.

Undgå den klamme knap

Toiletterne på et fly er værre endnu, fortæller stewarden og opfordrer feriegæster til helt at undgå at røre ved skylleknappen: "Tryk aldrig på skylleknappen med dine bare hænder. Det er super uhygiejnisk.” Brug i stedet en serviet, råder stewarden og vask ikke mindst hænderne godt bagefter.

Næste gang du skal ud at rejse, vil det derfor være en god idé at trække i de lange bukser, og smid også gerne et par renseservietter i håndbagagen for en sikkerheds skyld.