Derfor har supermarkeders børnevogne et stort flag

Generelle nyheder

31/7/22 | 06:33

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du handlet med dine børn eller børnebørn, og de har ønsket at drøne rundt med deres egen vogn, så har du sikkert opdaget, at mange supermarkeder har børnevogne med høje flag. Kender du grunden til det?

Selvom den ene åbenlyse grund er, at det er væsentlig lettere at holde øje med vognen, når der er en høj markør, der flytter sig rundt mellem gangene, så er det faktisk ikke den væsentligste grund.

Den egentlige årsag til, at mange indkøbsvogne til børn har fået installeret en flagstang er nemlig en anden: Den skal beskytte mod tyveri af indkøbsvognen. Det har en af producenterne til netop indkøbsvogne fortalt til den tyske onlineportal Chip.de.

Da de små indkøbsvogne 'kun' har en gennemsnitlig kapacitet på 20 liter og en vægt på omkring 20 kilo, er de meget nemmere at stjæle end de store indkøbsvogne.

Børnevognene kan desuden passe ind i bagagerummet på de fleste biler, men det bliver pludselig tæt på umuligt med den store flagstang.

For at gøre det virkelig svært for potentielle tyve at tage de små vogne, så er metalflagstangen solidt fastgjort til den galvaniserede base.

Det kan hurtigt løbe op i mange penge, hvis supermarkedernes vogne begyndte at forsvinde. En indkøbsvogn til børn koster mellem 300 og 550 kroner alt afhængigt af størrelse og model. De større vogne koster typisk omkring 1.000 kroner for supermarkederne.

I Tyskland alene bliver der hvert år stjålet omkring 100.000 indkøbsvogne, så supermarkederne gør hvad de kan for at sikre sig deres egne vogne.