Den omvendte verden: Dansk rockerklub smidt på porten

Generelle nyheder

11/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er sjældent, at det er rockerne, der bliver nødsaget til at flytte. Men i denne sag er det lykkes for en bygningsejer og borgerne at presse rockerne ud af en ejendom.

Der kommer ingen rockerborg i Orehoved på Nordfalster, for Navajo MC er netop flyttet fra ejendommen på Gyldenbjergvej, der tidligere har huset købmandsforretningen LET-KØB.

Borgmester i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen, er glad på borgernes vegne, og han retter en stor tak for samarbejdet til lokalsamfundet i Orehoved.

”Det viser, at vi kan lykkes med rigtig meget, når vi rykker sammen, og det kan vi godt være stolte af. Vi vil ikke have rockerborge her i Guldborgsund, og den besked fik vi sendt noget så eftertrykkeligt til Navajo MC. Derfor skal der lyde en stor tak til borgerne i Orehoved og til ejeren af ejendommen, for de har været en uvurderlig hjælp for os i kommunen, så vi har kunnet reagere og handle med de muligheder, vi har inden for lovgivningens rammer,” siger Simon Hansen.

Det er ejeren af ejendommen, der har opsagt lejemålet, og låsene er blevet udskiftet efter Navajo MC’s fraflytning. Ifølge Kommunes oplysninger har ejer ingen aktuelle planer for ejendommen, og der har været en god dialog mellem ejer og kommunen om regler og tilladelser i forbindelse med udlejning.

Selvom Simon Hansen er lettet over Navajo MC’s farvel til Orehoved, så opfordrer han til fortsat tæt samarbejde mellem borgere og kommune for at undgå, at rockere igen etablerer sig i Guldborgsund.

”Det sker jo desværre fra tid til anden, at en rockergruppering forsøger at etablere sig her i Guldborgsund. Vi er heldigvis lykkedes med at få dem ud hver gang, takket være et godt samarbejde med borgerne. Derfor håber jeg, at man fortsat vil være opmærksom og kontakte os, hvis man observerer noget, der kunne være et nyt samlingssted for en rockergruppe,” siger borgmesteren.