Coop får stor bøde: Solgte allerede tilbagekaldte varer i Fakta

Generelle nyheder

03/8/22 | 12:28

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En anonym henvendelse fra en kunde har kostet en Coop-butik dyrt.

Har du været i Fakta på Amagerbrogade, København S. og købt rullepølse, bør du undersøge, hvilken pakke, du har stående i køleskabet, inden du sætter tænderne i den.

En anonym forbrugerhenvendelse har nemlig sendt Fødevarestyrelsen ud til Coop-butikken. Under kontrolbesøget viste det sig, at der i køledisken lå syv pakker rullepølser, som blev tilbagekaldt den 10. juli, skriver TV 2 LORRY.

Helt konkret var der tale om 'Rullepølse med løg og krydderier' fra Den Grønne Slagter, der - som sagt - er blevet solgt i Fakta på Amagerbrogade.

Rullepølsen - og andre rullepølser - blev tilbagekaldt af leverandøren på grund af risiko for listeria. 

Det er derfor vigtigt, at du afholder dig fra at spise rullepølsen, da en infektion med listeriabakterie kan føre til influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer.

Da virksomheden fik besked om tilbagekaldelsen af de mange typer rullepølse, heriblandt rullepølsen fra Den Grønne Slagter, skrev de: "Vi fjerner det med det samme."

Det er dog glippet.

"Butikken har [...] fjernet det meste, men havde desværre overset den ene variant fra den Grønne Slagter," fortæller COOP's Informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til TV 2 LORRY.

Og det har nu kostet Fakta-butikken en bøde på 40.000 kroner og en sur smiley.

Ifølge mediet blev pakkerne dog fjernet efter kontrollantens fund.