Chokerende lønninger i det offentlige: Kommunaldirektør i Hjørring tjener mere end Mette Frederiksen

Generelle nyheder

26/09/2022

Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvem tror du tjener mest – landets statsminister eller kommunaldirektøren i en kommune som Hjørring med omkring 60.000 indbyggere?

Det spørgsmål må på mange måder siges at være relevant i forbindelse med valgkampen til det kommende Folketingsvalg, efter Mette Frederiksen har gjort det til et af sine valgløfter, at der skal ske et løft af lønningerne indenfor den offentlige sektor.

Men det sker samtidig med, at Journalista.dk nu kan afsløre, at lønningerne indenfor den kommunale verden de seneste år, allerede har taget et gevaldigt hop op ad.

Eksempelvis i forhold til kommunaldirektørerne, som i 2021 havde en gennemsnitsløn på den gode side af 1.8 millioner kroner. Det når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og bonusserne, som denne gruppe af ledende embedsmænd har modtaget oven i deres almindelige løn.

Blandt de kommunaldirektører der trækker op i statistikken er Hjørring Kommunes, som sidste år havde en samlet lønpakke på 2.424.279 kroner. Dermed lå han omkring 800.000 kroner over Mette Frederiksen, da statsministeren aktuelt aflønnes med i størrelsesordenen 1.6 millioner kroner om året.