Brrr! -15 grader på vej til Danmark

Generelle nyheder

13/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De fleste af os vil opleve flere isdøgn denne uge.

Det er koldt. Rigtig koldt.

Det burde nok ikke komme som den store overraskelse, når vi nu er blot 11 dage fra juleaften, men det er trods alt ikke hvert år, vi oplever de temperaturer, vi bliver udsat for i øjeblikket.

For hvis du ikke har hentet den varme vinterdyne eller de lange underbukser frem endnu, så er det i den grad ved at være på tide.

I DMI's syvdøgnsprognose ser det nemlig ud til, at temperaturerne ryger endnu længere ned - og snart kan vi nærme os -20 grader.

Først skal vi lige igennem uge 50 (d. 12. december til og med d. 18. december), og selvom vi ikke når helt ned på de vanvittige frostgrader, vi kan se frem til, så kommer vi et godt stykke ned på termometeret.

Fredag aften og natten til lørdag forudser DMI nemlig, at vi får klart vejr, og det giver markant lavere temperaturer, fordi skydækket ikke er der til at holde på varmen fra jorden.

Resultat: Lokalt vil vi få -15 grader her!

I dagene op til bliver det knap så koldt, men det er stadig ikke temperaturer, der kalder på at bevæge sig ud i vintermørket. Mellem -8 og -10 bliver standarden, og flere steder vil man også få isdøgn, hvor temperaturerne ikke på noget tidspunkt kommer væk fra frostgraderne.

Synes du, det lyder koldt? Hvad så med lidt hvidt fra oven ... Sneglade børn og voksne kan nemlig godt begynde at krydse fingre for en hvid jul.

I dag, tirsdag, bliver der spredte slud- eller snebyger flere steder i landet, og det samme vil gælde natten til onsdag.

Når solen står op d. 14. december, bliver det meget af det samme med byger hist og her, men torsdag er den dag, vi skal holde øje med.

Her kan der nemlig falde en hel del sne, og lokalt kan det blive til kraftigt snefald, skriver DMI.

Kraftig snefald defineres som minimum 15 centimeter sne i løbet af 6 timer inden for måleområdet.

Fredag er vi tilbage til de spredte snebyger, men til gengæld får vi en lille chance for sol i løbet af dagen.

Lørdag kommer der (ja, du havde gættet det) sne- og sludbyger, og vi skal faktisk helt hen til ugens sidste dag, før der ikke ser ud til at komme noget ned fra oven.