Blodig festival genoptages: Dyr drukner i deres eget blod

Generelle nyheder

07/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Efter to års coronapause er festivalen, der byder på tyreløb og -fægtning tilbage

San Fermin festivalen i Pamplona løber af stablen nu, men festivalen er grotesk

Det skriver World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse

En million tilskuere 

På gaderne i Pamplona er der i disse dage fyldt op med mennesker, der vil jage tyre ned gennem byens små stræder til en tyrefægterarena. 

Festivalen, der finder sted d. 7.-14. juli tiltrækker op mod en million tilskuere. De kommer for at se det blodige show, hvor tyre først bliver jagtet af en skrigende menneskemængde for derefter at blive dræbt på grusom vis i tyrefægterarenaen. 

Under løbeturen opleves det ofte at tyrene glider over de glatte brosten, de får dog ikke lov til at stoppe længe, da de ved hjælp af stave og strømpistoler bliver drevet videre. 

Strømpistol, spyd og sværd i nakken

Esben Sloth, der er kampagnechef i World Animal Protection Danmark, synes det er grotest: 

"Det er grotesk, at man i 2022 stadig hylder denne form for underholdning på dyrenes bekostning. Det er en grusom form for underholdning, hvor tyrene udsættes for enorm stress og smerte, blot for at ende livet i en tyrefægterarena senere på dagen," siger han. 

Når tyrerene kommer til arenaen bliver de stukket med spyd og lanser i op til 20 minutter før matadorerne giver de udmattede tyre et sværd i nakken.

Det er dog ikke en hurtig død. Flere af tyrene drukner i deres eget blod, mens de andre gange stadig er i live når de bliver fjernet fra arenaen og kørt til slagteriet. 

"Det er frygteligt at se dyr lide på så grusom vis, fordi nogle mennesker insisterer på at fastholde barbariske traditioner, der burde hører fortiden til," siger Esben Sloth.'

Opfordring til turister

De sidste to år har festivalen ikke været afholdt på grund af corona, men nu er den tilbage igen. Det havde dyrebeskyttelsesorganisationen håbet på ikke ville ske: 

"Kulturelle traditioner må aldrig blive en undskyldning for ikke at rydde op i den dyremishandling, der er foregået i alt for mange år i alt for mange lande, fordi det er 'en del af landets kultur'," Siger Esben Sloth og afslutter med en appel  til turisterne: 

"Jeg håber, at turister har fået øjnene op for denne åbenlyse mishandling og holder sig væk fra disse typer underholdning på ferien."