Blikkenslager sværger til billigt trick: Fix nemt tilstoppet vask uden svupper

Generelle nyheder

06/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Køkken- og badeværelseshåndvaske behøver ikke være dyre at ordne når de er stoppet til. Så hvis du oplever at dine afløb stopper til har disse eksperter delt deres bedste tips som kan hjælpe dig med at få hul igennem uden besvær.

At ordne en tilstoppet vask kan være et ret så ulækkert arbejde. Alt skidt og sæberesterne kan finde vej op gennem afløbet, og synet og lugten kan nemt afskrække dig fra at gøre det igen.

Men heldigvis behøver du hverken at finde svupperen frem eller ringe til den dyre blikkenslager.

Eksperter ved My Plumber har delt deres 4 bedste tips til at gøre afløbet så godt som nyt. Ingen af dem involverer en kæmpe svupper eller hjælp fra en professionel – alt du skal bruge er nogle simple redskaber du med stor sandsynlighed allerede har i hjemmet.

Natron

Denne simple ingrediens kan være det der skal til for at lette dit afløb for ulækkert skidt.

Start med at koge noget vand. Når det er oppe at koge hælder du det ned i afløbet for at sætte gang i tingene. Lige efter hælder du en kop natron direkte ned i afløbet. Brug gerne en tragt. Efter et par minutter slutter du af med hvid eddike og hør ingredienser syde i afløbet. Efter 5 minutter skyller du igen efter med kogende vand.

Krystalsoda

Start igen med kogende vand. Hæld en kop krystalsoda i afløbet, vent 5 minutter og slut af med kogende vand.

Vaskepulver

Dette er et produkt du nok ikke havde forventet! Hæld to spiseskefulde vaskepulver ned i afløbet og skyl igennem med kogende vand. Gentag et par gange hvis det er nødvendigt. 

Rensebånd

Eksperterne kalder den ”Det hemmelige våben”. Før båndet forsigtigt ned i afløbet, indtil det ikke kan komme længere.

Når du drejer håndtaget, bør du mærke, at proppen løsner sig. Fortsæt forsigtigt, indtil der ikke længere mærkes modstand.

Spol slangen tilbage op i røret og fjern den fra afløbet. Tænd for hanen og se om vandet løber frit igennem afløbet. Gentag om nødvendigt processen.