Bilen skal fyldes op: Laveste benzin priser siden februar

Generelle nyheder

02/12/22 | 16:26

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er god grund til at fylde tanken op

Siden februar har danskerne oplevet en vild prisstigning i prisen på benzin, der har været helt oppe på 18,39 kroner literen i juni.

Det er dog ændret lige i øjeblikket, priserne er nemlig faldet, selvom de endnu ikke er på det niveau, de var, før februar.

Det skriver Finans.

Billigste siden februar

Onsdag den 30. november er prisen faldet til det laveste, den har været, siden Putin invaderede Ukraine i slutningen af februar.

Sammenligner man priserne fra tankstationen Circle K ligger de lige nu på 13,59 kroner pr. liter, mens de i juni var helt oppe på 18,39 kroner literen.

Går man tilbage til under pandemien, var det dog endnu billigere. I 2020 kunne man nemlig få en liter benzin for i april tanke for blot 8,49 kroner per liter.

Markedet fortsat usikkert

Men det er dog ikke sikkert det fortsætter sådan, markedet er nemlig usikkert.

På trods af, at prisen er begyndt at falde, er det dog for tidligt at glæde sig for meget, lyder det fra Peter Rasmussen, der er brændstofekspert hos Circle K.

Han understreger at markedet stadig er usikkert og det kan medføre store udsving. Derfor kan vi heller ikke forvente at se yderligere fald i benzinpriserne.

Skyldes Kina og recession

Peter Rasmussen, mener at prisfaldet skyldes, at recessionen er begyndt at tage fat. Han peger dog også på det faktum at Kina lukker ned på grund af covid-19, som en del af grunden:

"Den nuværende pris opfattes som utrolig billig, selvom den egentlig ikke er det. Jeg kan tydeligt huske, da det var helt urealistisk, at prisen ville nærme sig 14 kr. Men det, der driver udviklingen, er, at recessionen begynder at tage fat, og Kina lukker ned igen pg.a. covid-19. Det får efterspørgslen til at falde," siger han til Finans.