Asfaltarbejde på travl motorvej skydes i gang: Risiko for kø

Generelle nyheder

14/04/2024

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Skrevet af J. Bøgen

Det vil vare resten af april.

Søndag aften ruller asfaltmaskiner ud på E20-motorvejen ved Ringsted, hvor der skal lægges ny asfalt mellem rampe 35 og 36.

Der vil blive lagt ny asfalt i begge køreretninger og på rampe 35 (vestvendt) og rampe 36 (bortset fra frakørslen i retning mod Køge).

Arbejdet kommer til at strække sig måneden ud, og hvis vejret arter sig, så ligger et nyt og bedre køreunderlag klar til trafikanterne onsdag 1. maj.

Sådan foregår arbejdet

Vejarbejderne går til opgaven ved først af affræse den gamle belægning, hvorefter de kan udføre reparationer i den underlæggende belægning.

Når det er gjort, kan den nye asfalt rulles ud, mens der til slut bliver påført nye vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.       

Information til trafikanterne

Vejarbejdet finder sted i aften- og nattetimerne, så det er til mindst mulig gene for trafikanterne.

Mere konkret vil der på hverdage blive arbejdet fra kl. 20.00 til 5.00 næste morgen, mens man natten mellem søndage og mandage først tager hul på arbejdet kl. 21.30.  

I arbejdsperioderne vil der blive etableret såkaldte overledninger af trafikken, hvilket betyder, at der er ét spor farbart i begge retninger. Til gengæld er der åbent for trafikken i fuldt omfang, når der ikke udføres vejarbejde. Dog vil man i perioder komme til at køre på fræset eller uafstribet overflade, hvorfor der vil blive skiltet med nedsat hastighed.

Hvad angår de ramper, som skal have ny asfalt, så vil de lejlighedsvist blive spærret.

Risiko for kø

Mens vejarbejdet står på, vil der være ekstra risiko for kødannelser. Da arbejdet er vejrafhængigt, kan det desuden ske, at det må udskydes som følge af vejrforhold.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk