Advarsel til over 50.000 danskere: Spar på vandet, eller vi risikerer at løbe tør

Generelle nyheder

06/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan ende med, at nogle borgere simpelthen ikke har noget vand i hanerne.

TREFOR Vand opfordrer alle borgere i Fredericia-området til at spare på vandet.

En skade på en hovedledning giver problemer med vandtrykket, og hvis alle skal blive ved med at have vand, er det nødvendigt, at den enkelte skruer ned for sit forbrug de kommende dage.

”Lige nu har vi ikke fuld vandforsyning i Fredericia, men vi vil meget gerne undgå, at nogen står helt uden vand. Derfor opfordrer vi kraftigt alle i Fredericia til at spare på vandet i dag og i de følgende dage, så vi i fællesskab kan sikre vand til alle. Man skal heller ikke begynde at fylde spande, dunke og badekar med vand. Det gør kun problemet større,” understreger Charles Nielsen, direktør i TREFOR Vand.

Brud på hovedledning

Mandag kl. 10.30 skete der en graveskade på en hovedledning, der forsyner Fredericia med vand.

Vandforsyningen var i forvejen sårbar efter et større brud på ledningen ved Pjedsted den 8. oktober, og derfor oplever store dele af Fredericia lige nu lavt vandtryk.

”Det er vandtrykket, som er udfordret, og så vil man kunne opleve misfarvet vand i hanerne. Det opstår, når vi sender vandet rundt i ledningsnettet. Hvis vandet er klart, så er sikkert at drikke. Er det misfarvet, kan man hælde vandet op i en kande og lade farven falde til bunds. Man bør ikke drikke vand, som er synligt misfarvet," siger Charles Nielsen.   

Han understreger samtidig, at man skal undlade at lade hanen løbe, hvis vandet er misfarvet. Lige nu er fokus på at sikre, at der er vand til alle.

Også i Middelfart

Bruddet på vandledningen påvirker også vandforsyningen i Middelfart. Hvor mange især vil oplevet misfarvet vand i hanerne.

”Udfordringen er den samme i Middelfart, der bliver delvist forsynet fra Fredericia. Oplever man misfarvet vand skal man undlade at indtage det. Og så opfordrer vi også kunderne i Middelfart til at spare på vandet, så der er nok til alle," siger Charles Nielsen.  

TREFOR Vand arbejder på højtryk på at genetablere fuld vandforsyning i Fredericia og Middelfart. Forventningen er at der kan gå flere dage, inden alle igen har fuldt vandtryk.  

trefor.dk kan du følge udviklingen, ligesom TREFOR Vand løbende orienterer via det sociale medie X under profilen ”TREFOR Driftovervågning” og i de lokale medier.