Advarsel: Brug af hemmelig emoji kan redde dit barn i nød på iPhone og Android

Generelle nyheder

13/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Eksperter opfordrer til, at du bruger en hemmelig emoji, der kan redde dit barn i nød.

Forældre opfordres til at oprette et hemmeligt emoji-kodeord med deres barn i tilfælde af en nødsituation.

Hvis dit barn nogensinde kommer i fare, kan det være svært for dem at skrive en tekstbesked.

Dette er her, hvor et unikt emoji-kodeord kunne komme til nytte, siger eksperter.

Disse emoji’er er beregnet til at hjælpe dit barn med hurtigt at formidle, at de befinder sig i en farlig situation eller en nødsituation: ”I en nødsituation er en emoji mindre iøjnefaldende end et ord eller en sætning – hvilket kunne signalere til andre, hvis dit barn søger hjælp” udtaler Kim Komando for Daily Mail.

Og de tilføjede: ”Så hvis dit barn ikke kan foretage et opkald, eller nogen overvåger deres tekstbeskeder, kan en emoji fungere som det perfekte nødsignal,” tilføjede hun.

Hvordan vælger du den rette emoji

Kim Komando fortæller, at forældre skal huske nogle få ting, når de vælger den bedste hemmelige emoji til deres barn.

For det første skal du sørge for, at den er let at huske, men ikke en, der bruges hyppigt af familien: ”Det kunne forårsage unødvendig forvirring og sandsynligvis noget bekymring,” forklarede hun.

Hun anbefalede også at undgå almindelige anvendte emoji’er som hjerter eller smileys. I stedet forslog Komando dyre-emojier – især de mere eksotiske af slagsen.

Dette kan inkludere blæksprutter, enhjørninger, giraffer, elefanter og lignende: ”At vælge en hemmelig emoji kan virke som en hurtig opgave, men det er vigtigt at have en formel familiesamtale med dine børn for at diskutere planen,” sagde Komando, hvorefter hun understregede, at den kun skal bruges i nødsituationer og til ingen sjov og ballade.

Det er også vigtigt, at du opretter en plan med dine børn om, hvordan de skal handle, efter emojien er blevet sendt: ”En god idé er at ringe til dit barn med det samme og fortælle dem, at de skal komme hjem så hurtigt som muligt,” forklarede Komando og tilføjede: ”Afhængigt af situationen kan andre skridt, du som forældre kan tage, er at kontakte myndighederne eller tage kontakt til andre betroede voksne i nærheden.”