Advarer mod champagne: Kan være livstruende

Generelle nyheder

14/6/22 | 08:09

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Champagneflaskerne kan være livstruende

Lige nu advares der mod et helt bestemt champagne-parti som indeholder stoffet MDMA 

Det skriver BT 

Det handler om Champagneflasker af mærket Moët & Chandon Ice Imperial (3 liter). De tilbagekaldes nu fordi der er fundet stoffet MDMA i flaskerne, et stof, der også kendes som ecstasy.

Der har før været problemer med parti fra det samme champagnemærke. Det var tidligere i år, hvor flere personer var blevet syge, efter at have drukket champagnen. 

Dødsfald i Tyskland

I Tyskland var der endda et tilfælde af dødsfald hos en person, der havde drukket af en champagne, der viste sig at være fyldt med MDMA det skriver NL Times.

Tidligere i år drejede det sig om champagne med batchnummeret 'LAJ7QAB6780004'. Denne gang advares der om champagner med batchnummeret 'LAK5SAA6490005'. 

"Flaskerne kan ikke skelnes udefra. Men når de hældes, er der en klar forskel: Flaskerne fyldt med MDMA er rødbrune i farven," lyder det i et opslag fra Verbraucherzentrale Schleswig-Holstein, som i en kommentar følger op med beskeden:

"Igen til alles info: Denne besked er ikke en joke. Den berørte batch er livstruende. Politiet er allerede i gang med at efterforske denne straffesag. Berørte flasker kan returneres til forhandlerne."

Tjek farve og duft

De forgiftede flasker har altså en rødbrun farve, men de kan også genkendes på den særegne duft af anis, som de angiveligt har. 

På nuværende tidspunkt er det endnu uvist, hvordan stoffet er endt i champagnen. Man har dog fundet ud af, at propperne på de berørte flasker er lidt anderledes end de propper der bruges på de rigtige Moët & Chandon-produkter. 

Hvis du ligger inde med en tre-liters Moët & Chandon Ice Imperial kan det være en god idé at tjekke batchnummeret, farven og duften før du drikker den.