Året går på hæld: Sådan bliver vejret den sidste weekend af 2023

Generelle nyheder

29/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Find hellere det varme tøj frem, når du skal ud og fejre nytåret ...

Årets sidste weekend starter i dag, og når søndag bliver til mandag, bliver december til januar, og 2023 bliver til 2024.

Det har været et rekordvådt år i Danmark, og dagene efter julehøjtiden har da også fået mange til at række ud efter paraply og regnfrakke.

Men slutter året af med mere af det samme, eller når vi lige netop at få noget andet fra Vejrgruderne?

Fredag

Ifølge DMI byder dagen i dag, fredag, på byger, lokalt med mulighed for hagl, men der vil også være lidt sol af og til. Temperaturerne bliver omkring 7 grader, men med en jævn til hård vind (ved kysterne op til kuling) vil det sandsynligvis føles noget koldere.

I aften og i nat får vi vekslende skydække mere flere byger, og der kan igen falde hagl lokalt, måske endda slud. Temperaturerne ryger ned i de lave plusgrader og vil ligge mellem 1 og 5 grader, men heldigvis aftager vinden.

Lørdag

I morgen står vi op til en dag med enkelte regn-, slud- eller snebyger, men også perioder med lidt eller nogen sol. Temperaturerne fortsætter nattens mønster og vil være mellem 1 og 5 graders varme.

Lørdag aften og natten til søndag byder igen på vekslende skydække med enkelt byger, i hvert fald til at starte med. Efterhånden som natten skrider frem bliver det nemlig mere konsekvent overskyet og regnene, endda med risiko for slud. Temperaturerne rykker sig imidlertid ikke det store, da de vil ligge mellem 1 og 6 graders varme.

Søndag, nytårsaftensdag

Og nu den dag (eller nærmere aften/nat), de fleste af os har i kikkerten! For bliver der klar himmel, så vi kan få fyrværkeriet at se, når vi har rundet midnat?

Måske nok - men du bør tage varmt og vandtæt tøj på ...

Søndag bliver nemlig skyet med regn og byger mange steder, selvom der dog i vestlige egne kan være mulighed for lidt sol. Temperaturen vil ligge mellem 4 og 8 grader i løbet af dagtimerne.

Om aftenen og natten bliver det så mest skyet med regn og byger, og temperaturerne tager et dyk til ned mellem frysepunktet og 5 graders varme.

Nytårsdag

Når du ligger og har tømmermænd, imens du ser nytårsskihop, skal du sørge for at have fjernsynet placeret, så der ikke kan komme genskær fra solens stråler.

Godt nok vil mnandag mest byde på byger, måske med slud, men der vil nemlig også være mulighed for lidt sol, og der er jo ingen grund til at skulle rejse sig fra sofaen for at rulle for!

Temperaturerne vil ligge mellem 1 og 6 grader i løbet af dagen, mens de om natten ryger ned mellem 2 graders frost og 3 graders varme.