89-årig fik taget sin faldalarm - 1½ måned senere svarede hun ikke midt i telefonsamtale

Generelle nyheder

17/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Veninden startede bilen og kørte afsted med det samme.

Et telefonopkald kan redde liv - og for en 89-årig kvinde fra det vestlige Aarhus blev det mantra pludselig alt for sandt.

Den ældre kvinde sad nemlig i sit køkken og talte i telefon med sin veninde, da hun fornemmede, at noget var galt. Hun blev svimmel, det hele begyndte at sejle, og hun faldt bagover - bevidstløs.

Veninden i den anden ende af røret reagerede prompte, da den 89-årige ikke længere svarede. Da hun åbnede døren ind til den ældre kvindes hjem, fandt hun den besvimede kvinde liggende på gulvet halvvejs ude i entreen med rollatoren henover sig.

Det fortæller den 89-årige kvinde til TV2 ØSTJYLLAND, der for bare halvanden måned siden kunne fortælle, at Aarhus Kommune havde taget faldalarmen fra den selvsamme kvinde.

Hun fortæller videre til TV2 Østjylland, at hun er dårligt gående, dårligt seende, og selv mener, hun er dårligt hjulpet.

For siden, hun fik taget sin faldalarm, har hun bevæget sig langt mindre rundt, end hun plejer. Hun tør simpelthen ikke.

Førhen satte hun stor pris på at tage en tur ud i sin have, men det er nu reduceret til bare en enkelt tur om ugen.

Hun ved godt, at man helst ser, at ældre bliver boende i deres egen hjem så længe som muligt, men hvis den tanke skal kunne føres ordentligt ud i livet, så skal der altså mere hjælp til, mener hun.

Og det er ikke ligefrem en løsning at have børnene på hurtigkald på telefonen. De bor nemlig begge to på Sjælland

Kommunen har før foreslået over for TV2 ØSTJYLLAND, at den 89-årige kvinde kan bruge nødkald på sin telefon, men det er ikke en brugbar løsning, fortæller den 89-årige. Telefonen er nemlig for tung til, at hun kan have den rundt om halsen, hvor hun plejede at have sin faldalarm.

Aarhus Kommune vedtog i foråret, at omkring 2000 borgere med faldalarm skulle igennem en individuel vurdering i forhold til, om de fortsat skulle have alarmen bevilget. Historien melder ikke noget om, hvorvidt den 89-årige kvindes sag er blevet vurderet endnu.