3 måder til at holde dit hjem varmt på en kreativ og billig måde

Generelle nyheder

09/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Med stigende varmepriser og kolde vintermåneder er der udsigt til en ubehagelig stor varmeregning. Heldigvis findes der lette og billige måder at spare penge på regningen. Her viser vi dig 3 måder.

Varme fiser ud af gulvet

Mange tænker, at alt varmen fiser ud af vinduet eller dørene. Det gør meget af varmen også. Men faktisk består 10% af varmetabet ved ikke-isolerede gulvbrædder.

Derfor anbefaler en ekspert at købe et ekstra gulvtæppe og lægge over gulvet. Tæpper er ofte billige at købe og evt. kan du tjekke det lokale genbrugsmarked, hvor der ofte vil være gode og billige tæpper.

Ved at gøre det holder du kulde ude og varmen inde på en let og billig måde. Han fortæller videre, at det hurtigt er tjent hjem igen.

Også i lejeboliger er det en god idé, da et indkøbt tæppe kan blive bragt videre til det næste sted.

Oveni det spreder et tæppe også masser af hygge.

Invester i gardiner

En anden måde at spare penge på varmeregningen er ved gardiner. Køb enten tykkere gardiner eller overvej at købe gardiner til døren. De har tidligere været populære, men burde komme på mode igen på grund af deres varmeholdende egenskaber.

Og når det bliver aften, så husk at trække gardinerne for.

Køb bobleplast

Ja, du læste rigtigt. Luft er den allerbedste isolator til at holde på varmen. Det er derfor, der findes to-lags- og tre-lags ruder.

Har du ikke noget i mod undrende blikke fra naboer og andre forbipasserende, så køb en rulle bobleplast og sæt det på ruderne.

Og her skal du kigge efter bobleplast med større luftbobler i stedet for med små luftbobler, da jo større er bedre.

Dog skal du være opmærksom på at løbende tjekke dine ruder. Hvis der bliver dannet meget kondens, så pil enten bobleplasten af eller udskift den.