3 lette måder at optø din rude

Generelle nyheder

07/12/22 | 09:03

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Med frost på trapperne her i December er der også udsigt til frost på bilruderne. De fleste sukker ved tanken om det. Derfor præsenterer vi her tre metoder til let at optø din rude.

1. Bland husholdningssprit og vand

Denne metode er super nem. Det eneste, du skal bruge, er husholdningssprit og selvfølgelig vandet i din vandhane. Derefter blander du simpelthen 1/3 del vand og 2/3 del husholdningssprit.

Det hælder du så i en sprayflaske, og stiller den ud i bilen. Når frosten så kommer på din rude, sprøjter du det simpelthen bare på glasset, og isen forsvinder hurtigt.

Hemmeligheden med denne metode er, at frysepunktet på husholdningssprit er langt lavere end vand, og derfor tøer det vandet på ruden op.

2. Bland salt og vand

Har du ikke husholdningssprit på lager, så findes der også en måde, der er ret effektiv til at gøre din rude klar til kørsel. Du blander simpelthen bare salt og vand og hælder det i en sprayflaske, og tager det med ud til bilen.

Her sprayer du det på ruden. Da salt har et lavere frysepunkt end vand, blander det sammen med vand og giver en sammensætning, der gør frysepunktet lavere.

Det er det samme, som saltbilerne også gør i vintertiden. Her bruger de dog en særlig strøsalt. Det har en særlig komposition, der giver det helt unikke egenskaber.

3. Varm ris op

Ja, du læste rigtigt. Har du noget ris, så kan du faktisk putte ris i en frysepose beregnet til mikroovn og derefter sætte timeren til 30 sekunder.

Derefter tager du den ud og med hen til bilen, hvor du så varmer glasset op indefra. Det varmer glasset effektivt op og giver dig en forrude og gør de andre ruder klar til kørsel.

Måske ser det lidt sjovt ud, når du bruger det, men til gengæld sparer du en masse tid sammenlignet med de andre metoder.