Forside Generelle nyheder 115 restauranter får dansk kød: McDonald’s satser på lokal produktion

115 restauranter får dansk kød: McDonald’s satser på lokal produktion

MCDONALDS
IB Photography / Shutterstock.com

Et nyt samarbejde ryster posen i fødevareindustrien og puster liv i arbejdsmarkedet.

Lige nu læser andre

Burgerkæden McDonald’s har indgået en ny aftale med Danish Crown, der fra sommeren 2026 skal levere bøffer til både danske og nordiske restauranter. Aftalen betyder flere nye job og genoplivning af tidligere konkursramt fabrik.

Skriver BT.

Kød fra Vejen på burgerkortet

Hvis du næste år bestiller en Big Mac i Danmark, vil bøffen sandsynligvis være produceret på Danish Crowns kommende fabrik i Vejen. Det oplyser slagterikoncernen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at man har landet en leveringsaftale med McDonald’s gældende for 115 danske restauranter samt kædens øvrige afdelinger i Norden.

Produktionen af bøfferne skal foregå i de bygninger, der tidligere husede Skare Meat Packers. Efter konkursen overtog Danish Crown de 14.000 kvadratmeter og planlægger nu at anvende 5.000 af dem til den nye produktion. Fabrikken bliver udstyret med moderne teknologi og maskiner i løbet af de næste ni måneder.

Nye job i både Vejen og Holsted

Den nye aftale får også betydning for beskæftigelsen. Op mod 30 nye medarbejdere forventes ansat i Vejen, mens slagteriet i Holsted – der skal levere råvarerne – får brug for 60 til 70 ekstra ansatte.

Læs også

– Jeg er ikke i tvivl om, at vi fra sommeren 2026 får kød af høj kvalitet, stor forsyningssikkerhed og skarpt fokus på fødevaresikkerheden, siger Mie Gjedsted, Nordic Sourcing og Category Lead hos McDonald’s.

Fokus på effektivisering

Danish Crown har de seneste år været gennem en række udfordringer. I efteråret 2023 blev 500 funktionærer afskediget, og beslutningen om at lukke slagteriet i Ringsted kostede yderligere 1.200 stillinger. Lavere afregningspriser på grise og færre slagtninger har presset koncernen økonomisk.

Dog ser udviklingen ud til at vende. I juli meldte selskabet, at man forventer en stigning i antallet af slagtegrise fra 7,9 til 8,4 millioner det kommende år. Det bringer produktionen tættere på den nuværende kapacitet på 9,4 millioner og kan være med til at reducere omkostningerne per kilo kød.

Ads by MGDK