YouTubeprank går galt: Risikerer 10 års fængsel

Forbrug

07/10/2023

Screenshot: Twitter @David Kaplan
Screenshot: Twitter @David Kaplan

Skrevet af Emil B.

Tanner Cook, 21 år, der driver YouTube-kanalen Classified Goons, udførte en mærkelig prank på budbringeren Alan Colie. Og det førte til en voldsom hændelse.

Hændelsen, der fandt sted den 2. april, så Cook følge Colie rundt i Dulles Town Center Mall i Sterling, Virginia, USA, mens han stak sin telefon i ansigtet på ham.

Cook gentog den bizarre sætning: "Hej, din tåbe, stop med at tænke på min 'glans'" flere gange ved hjælp af en Google Translate-app.

Selvom Colie bakker væk fra Cook og beder ham om at stoppe tre gange og forsøger at skubbe telefonen væk fra sit ansigt, fortsatte YouTuber'en med at nærme sig ham.

Det var på dette tidspunkt, at budbringeren trak en pistol og skød Cook i brystet, hvilket skabte panik i indkøbscentret.

Betjente lagde Colie på jorden og anholdt ham. Han blev anklaget for grov ondsindet legemsbeskadigelse, brug af et skydevåben i forbindelse med en forbrydelse og affyring af et skydevåben inde i en bygning.

Men sidste uge blev Colie, der har licens til at bære et skjult våben, fundet ikke-skyldig i grov ondsindet legemsbeskadigelse i skyderiet, efter at han sagde, at han handlede i selvforsvar.

Han blev dog dømt skyldig i en mindre anklage om at skyde ind i en beboelse, hvilket kunne give ham 10 års fængsel. En dommer vil høre argumenter for at annullere denne dom på en høring næste måned, efter at hans advokat har appelleret mod den.

En af Colies forsvarsadvokater, Adam Pouilliard, sagde, at hans klient følte sig truet af den 1,90 cm. høje Cook under konfrontationen, der var designet til at provokere en reaktion og tiltrække seere til hans kanal.

Cook kæmpede for sit liv efter skyderiet og tilbragte flere dage på intensivafdelingen, efter at kuglen havde gennemtrængt hans mave og lever.

Vidste ikke, det ville provokere ham

YouTuberen hævdede under retssagen, at han ikke havde nogen anelse om, at han havde skræmt eller vredet Colie under pranken, på trods af at budbringeren bad ham om at stoppe tre gange, før han forsøgte at skubbe telefonen væk fra sit ansigt.

Anklageren Eden Holmes argumenterede imod påstanden om selvforsvar, da loven kræver, at Colie rimeligt frygtede, at han var i øjeblikkelig fare for legemsskade.

Hun sagde, at Cooks prank var mærkelig, men ikke truende. "De legede med en tåbelig sætning på en telefon," sagde hun. "Hvordan kunne forsvareren have fundet ud af, at han rimeligt frygtede øjeblikkelig legemsskade?"

Kilde: DailyStar.co.uk.