Vidste du det? 4 overraskende ting vaseline kan bruges til

Forbrug

22/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke kun velegnet til tørre læber!

Vaseline er et alsidigt og ikonisk produkt, som kan findes i mange hjem.

Men det er formentlig de færreste, der kender de anvendelsesmuligheder, der går ud over dets traditionelle brug som hudprodukt.

Fra skønhedshack til husholdningsløsninger er anvendelserne af vaseline lige så forskellige, som de er effektive. Men hvad er de helt præcist?

4 måder du kan bruge vaseline på

Læbepomade og læbescrub

Denne anvendelse er ikke overraskende. For det er formentlig den mest anvendte form af vaseline som en lindrende læbepomade til tørre, sprukne læber.

Men der er et trick, som du med fordel bør kende, der gør denne anvendelse til en lille spaoplevelse for tørre vinterlæber.

Bland lidt sukker eller salt i en lille mængde vaseline. Så får du en hjemmelavet og lækker læbescrub.

Parfumeforstærker

Kender du det, at duften af din yndlingsparfume langsomt forsvinder i løbet af dagen? Og er du træt af konstant at påføre din parfume igen for at bevare din duft, så tag din tube vaseline. At påføre et lag vaseline på huden – der hvor du påfører parfume – før du sprayer din parfume. Det kan hjælpe duften med at holde meget længere.

Grunden til, at dette hack virker, er, at vaseline giver en barriere på din hud. Det forhindrer parfumen i at fordampe så hurtigt som normalt. Det betyder, at duftmolekylerne kan klæbe til huden i længere tid.

Når du bruger vaseline og din parfume sammen, kan du forlænge levetiden på din duft, så du kan spare penge på dyre dufte.

Vaseline til skopudsning

Har du nogle trætte, ridsede lædersko? Hvis du ikke har et skopudsningssæt i nærheden, kan du nemt genoprette glansen på dine lædersko med en lille smule vaseline.

Start med at smøre en lille smule vaseline på din finger eller en blid rengøringsklud. Puds det forsigtigt ind i læderet med cirkulære bevægelser. Start med at gøre det et mindre synligt sted på skoen, så du kan være sikker på, at det virker efter hensigten.

Smørelse til trætte dørhængsler

Knirkende dørhængsler kan være irriterende. Selvom du måske naturligt kan række ud efter WD40 for at tage sig af dette problem, kan vaseline give en hurtig løsning, som du måske allerede har lige ved hånden.

Påfør en lille mængde på hængslerne og flyt lågen frem og tilbage for at fordele geléen jævnt. Vaselinens smørende egenskaber vil dæmpe de knirkende hængsler.

Kilder: Lifesavvy