Vasker du forkert op? Her er 3 tips til at undgå de mest almindelige fejl

Forbrug

19/3/23 | 13:16

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er noget, vi gør hver dag, vasker op. Og alligevel er der mange folk, der kommer til at gøre det lidt forkert. Derfor viser vi dig her 3 tips til at undgå de mest almindelige fejl.

De fleste folk holder virkelig meget af deres opvaskemaskiner, da de hjælper til med at tage den nok værste tjans i hjemmet – nemlig at vaske op. Derfor er det også en god ide at holde sig venner med den og med disse tre tips, gør du netop det.

1. Vaske ikke dine ting, før du putter dem i opvaskemaskinen

For mange personer er det en selvfølge, at man skyller de ting, der skal ned i opvaskemaskinen. Men det er faktisk en fejl. Det, der sker, er, at rengøringsmidlet ikke bliver brugt på de beskidte tallerkener, glas, bestik osv. I stedet bliver for meget af rengøringsmidlet brugt på glassene. Og det betyder, at glassene vil blive uklare, i det de skal tage størstedelen af rengøringmidlet.

Derfor bør du i stedet undlade at skylle alt for voldsomt. Der må altså gerne sidde madrester tilbage på tallerkenerne, som rengøringsmidlet kan blive brugt på.

2. Vend al opvasket ind mod skyllearmene

De fleste af os putter tingene ind på den rigtige måde, hvor hulrummet vender ned mod fangearmene. Men faktisk bør du gøre en ting mere. Du bør også rotere og dreje opvasken mod fangarmene, altså vende det ind mod midten af opvaskemaskinen, hvor fangearmene sidder. På den måde kan fangearmene skylle opvasken på den optimale måde.

3. Husk at stille glassene ordentligt

Mange tænker ikke over, hvordan de præcist stiller glassene i opvaskemaskinen. Og det er en fejl, fordi glassene faktisk bør stilles imellem de horisontale plastikstænger. Det gør nemlig, at vandet på den mest optimale måde kan op og skylle glasset.

Følger du disse 3 anbefalinger, er du sikker på, at dit opvask bliver behandlet på en optimal måde, så de holder sig så længe som muligt.