Vaskeekspertens tips: Kan spare dig næsten 40 % i energi på tøjvasken

Forbrug

29/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En vaskeriekspert giver nu sine tips.

Efter sidste års ufattelige stigninger i leveomkostninger, er der mange, der har valgt at holde fast i de gode sparevaner, selvom energipriserne og inflationen ikke er nær så slemme, som de har været.

Og en af de huslige opgaver, man i den grad kan spare penge på, er tøjvasken - men det kræver, man ved, hvad man skal gøre for at spare både penge, energi og måske også tid, samt selvfølgelig at være god ved miljøet.

Det skriver Mirror.

En vaskeriekspert deler sit bedste tips til at få mest muligt ud af vaskemaskinens cyklusser.

Spar mellem 110 og 200 kroner

Dr. Kyle Grant, der er grundlæggeren af ​​vaskeritjenesten Oxwash, optrådte i det seneste afsnit af Secrets Of Your Supermarket Shop på Channel 5.

Her delte han sine bedste råd om vaskemaskiner med værterne Alexis Conran og Angellica Bell. I afsnittet forklarede Dr. Grant en enkel måde at hjælpe med at skære nogle penge på dine energiregninger.

Eksperten forklarede, at en af ​​de bedste måder at spare penge på er blot at ændre indstillingen på dine vaskecyklusser og sænke temperaturen på din maskine.

Værten Alexis forklarede derefter yderligere: 

"At vaske dit vasketøj med koldt vand er fint til let snavset tøj. Ved at skifte fra 40 grader til 30 grader spares der 38 procent energi om året, hvilket skærer 110 kroner på den årlige regning."

Vælger man at skifte fra 40 til 20 grader vil man dog kunne spare helt op til 200 kroner om året på sin elregning. 

Behøver ikke farvesortere

De tilføjede, at ud over at spare dig nogle penge, ville dette gøre det lidt nemmere at organisere din vask, da du ikke skulle bekymre dig så meget om at adskille alle dine farver.

Vaskeeksperten uddybede:

"Mange farvestoffer og pigmenter, der findes på stoffer, begynder typisk først at blive udvasket ved højere temperaturer. Så længe du vasker ved lave temperaturer, behøver du ikke rigtig at opdele tøjet i farver"

Andre tricks der også blev delt var, at holde sin vaskemaskine ren og sikrer at tøjet får den rigtige vask første gang, så du ikke skal vaske igen.