Undgå at bruge radiatorer til at tørre tøj - skift dem ud med en "smart enhed," som kun koster småpenge at køre

Forbrug

03/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tørretumblere er luksusapparater, der koster en masse penge at køre årligt. Dette betyder, at husholdninger søger efter andre måder at tørre tøj på. Online rengøringsentusiaster anbefaler imidlertid at bruge noget andet end radiatorer.

På Mrs Hinch Cleaning Tips Facebook-side spurgte Annette Joyce efter råd: "Jeg leder efter den bedste måde at tørre mit tøj på. Jeg overvejer at få en affugter, da jeg har hørt, at det hjælper med at tørre tøj. Har I nogen anbefalinger?"

Indlægget blev oversvømmet med mere end 30 kommentarer fra rengøringsentusiaster, der alle anbefalede en affugter som den bedste måde at tørre vasketøj på.

Maria Allen skrev: "Jeg elsker min, og den tager halvdelen af tiden at tørre en fuld vask på et stativ. Den tørrer også hjemmet ud på fugtige dage."

Joyce Webber sagde: "Få helt sikkert en affugter. Jeg har haft min siden januar, og jeg ønsker, at jeg havde fået en tidligere."

"Det hjælper med at tørre vasketøj og fjerner kondens på vinduer, en kæmpe fordel. En affugter er det, du har brug for, og den koster næsten ingenting at køre."

Alison Marie tilføjede: "Jeg er enig med jer alle. En affugter er det, du har brug for. De smarte enheder er fantastiske til mange ting."

Flere fordele

Affugtere hjælper med at reducere overskydende fugt i luften og kan koste så lidt som små 8 kroner i timen at køre og hjælper med at forebygge fugt og skimmelsvamp.

Nogle mærker har endda en specifik indstilling til vasketøj, der hjælper med at fremskynde tørreprocessen endnu mere.

Maria Watson kommenterede: "Jeg plejede altid at tørre mit tøj på radiatorer, men fandt ud af, at mit hus var så koldt. Jeg ville undgå det og investere i en affugter eller et opvarmet tørrestativ."

Mange mennesker vælger at tørre tøj på radiatorer i vintermånederne i håb om, at det tørrer hurtigt.

Men at gøre det kan resultere i mindre varme i hjemmet samt overskydende fugt fra tøjet, der trænger ind i hjemmet, hvilket kan forårsage fugtproblemer.

Nogle delte, hvilke elektriske tørrestativer de ville købe, mens andre anbefalede andre tørremetoder.

Kilde: Express