Trin for trin: Sådan får du indefrosset en del af din energiregning

Forbrug

08/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Politikerne har gjort det muligt at indefryse en stor del af energiregningen, så der ikke bliver slået hul i danskernes privatøkonomi.

Under stor mediebevågenhed fortalte politikerne i september, at de havde indgået en aftale, der skulle hjælpe de økonomisk trængte danskere.

Helt konkret fik man nu mulighed for at indefryse en del af sin energiregning, så man ikke behøver at betale hele beløbet af de absurde energipriser, vi har døjet med i 2022.

Tanken bag løsningen er, at det skal gøre det nemmere for danskerne at lægge et budget, fordi man ved at tilmelde sig ordningen ikke får de massive chok på flere tusinde kroner ekstra, som mange har oplevet dette efterår.

Det er dog værd at bemærke, at man blot udskyder den overskydende betaling på et senere tidspunkt, men ordningen giver en mulighed for at spare op på forhånd, så bunden ikke bliver slået ud af privatøkonomien.

Det varierer lidt fra selskab til selskab, hvornår der åbnes for ordningen, men fra d. 1. november burde der være åbnet hos alle landets selskaber.

Der kan også være mindre variationer i, hvordan man tilmelder sig hos de forskellige selskaber, men herunder finder du en trin for trin-guide, som er hentet hos et af landets største energiselskaber:

  • Får styr på ordningen: Først og fremmest bør ud sætte dig godt ind i reglerne for indefrysning, så du ikke senere får nogen ubehagelige overraskelser. Det kan du gøre på dit elselskabs hjemmeside eller på borger.dk

  • Find din sidste regning: Du skal bruge dit kundenummer, aftagenummer og navn og adresse på den, der tilmelder sig ordningen. Du kan finde din sidste regning, hvor oplysningerne står, ved at logge ind på din private side på dit selskabs hjemmeside

  • Hav MitID eller NemID klar: Find din telefon, tablet eller dit nøglekort frem, så du har det ved hånden

  • Tilmeld dig på mit.dk: Her er det, der kan være forskelle i, hvordan det foregår, men i dette eksempel er der et link på selskabets hjemmeside, der sender dig videre til mit.dk. Her finder du så selve den formular, du skal bruge for at tilmelde dig indefrysningsordningen

  • Bekræftelse: Når du har færdiggjort tilmeldingen, vil du få en bekræftelse på, at tilmeldingen er gået igennem. Du kan løbende følge med i status for din indefrysning på mit.dk (andre selskaber vil måske give mulighed for at følge med et andet sted end mit.dk)

Indefrysningsordningen for fjernvarmekunder træder i kraft d. 1. januar 2023.