Stor dansk kæde lukker 8 butikker

Forbrug

02/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kommer til at ramme butikker i hele landet.

Er du aktiv af natur, eller har du planer om at gøre alvor af et nytårsforsæt om en måned, så skal du lige læse med her.

For hvis du skal ud og købe sportstøj og -udstyr i det nye år, bliver der snart færre steder, du kan shoppe.

Den mere end 40 år gamle kæde Sportmaster, lukker nemlig otte af deres butikker i 2023 - og det kommer til at ske over hele landet.

Konkret bliver der lukket butikker i Ringsted, Helsingør, Varde, Kerteminde, Nyborg, Randers, København og Odense.

Det bekræfter Dorthe Bloch, der er Head of Retail hos Sportmaster, til Ekstra Bladet.

Hun fortæller videre, at man har truffet beslutningen, fordi de otte butikker ikke harmonerer med den langsigtede strategi for kæden.

Derudover det de otte butikker ikke ligefrem tilfældigt udvalgt. Det er nemlig de mindste af kædens butikker i Danmark, og derfor er der ikke plads i dem til det voksende sortiment.

"Kundernes forventninger og købsmønstre ændrer sig hastigt, og vi skal tilpasse os til dem og udnytte de digitale muligheder," siger Dorthe Bloch til Ekstra Bladet, og fortsætter:

Der er endnu ikke givet et konkret tidspunkt for, hvornår de otte butikker bliver lukket. Det lyder dog, at de vil blive lukket indenfor tre til seks måneder.

Til trods for, at Sportmaster har besluttet at lukke otte af sine butikker, er det fortsat en stor kæde i Danmark.

Efter de otte lukninger vil de nemlig stå tilbage med 67 butikker og omtrent 1.000 ansatte fordelt over hele landet.

Desuden blev kædet tidligere i år overtaget af britiske Frasers Group, der har stor erfaring med butiksdrift. De ejer og driver omtrent 800 butikker i Storbritannien samt yderligere 500 fordelt i Europa.

Frasers Group omsatte i 2021 for cirka 32 milliarder kroner, hvilket er betydeligt mere end Sportmaster, der måtte 'nøjes' med en årsomsætning på omtrent en milliard kroner.