Stor dansk bank dropper visa/dankortet

Forbrug

21/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er blandt andet et spørgsmål om sikkerhed, lyder det fra banken.

n æra inden for betaling er måske gået i gang med sin afslutning.

Danmarks femtestørste bank, Spar Nord, stopper nemlig med at udstede nye visa/dankort. Det skriver erhvervsmediet Finans fredag.

Faktisk kan man heller ikke længere finde det rene dankort, som altså ikke er en kombination af dankortet og visakoret, på Spar Nords hjemmeside. Banken siger dog, at det stadig er muligt for kunderne at få et rent dankort.

Årsagen til det markante farvel er, at banken fremover vil have deres kunder til at bruge internationale betalingskort i banken.

Derudover fremgår det rene dankort ikke længere af Spar Nords hjemmeside. Det er dog fortsat muligt at få et dankort som kunde, oplyser banken.

Ifølge Finans ønsker Spar Nord, at kunderne skal have internationale betalingskort hos banken.

"Det handler om at stille vores kunder bedst i forhold til deres behov og sikkerhed, og det mener vi, at vi gør med vores nuværende udbud af betalingskort," skriver kommunikationschef Neel Rosenberg til Finans.

Deja vú til 2019

Hvis du synes, beslutningen lyder bekendt, er det nok året 2019, der gemmer sig bagerst i din hukommelse - det er nemlig, ganske rigtigt, ikke første gang, en dansk bank lufter ideen om at droppe den populære betalingsløsning.

Tilbage i 2019 var det Jyske Bank, der kunne informere kunderne om, at det fremover ville være slut med at kunne få fornyet visa/dankortet.

Efter nogle år endte banken dog med at trække i land, og nu kan man finde muligheden for både dankort og visa/dankort på Jyske Banks hjemmeside.

Dankortet er dansk, hvorimod visakortet er en international betalingsløsning. Kombinationen af de to kort i ét g¨ør, at man kan bruge visa/dankortet i både ind- og udland.