Spild af penge ifølge ekspert: Hold dig fra disse 3 rengøringsprodukter

Forbrug

19/05/2024

Foto: Screenshot, @neat.caroline / TikTok
Foto: Screenshot, @neat.caroline / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Du kan nemlig lave nogle lige så gode (og billige) alternativer selv!

Prøv at tage et kig i dit skab. Hvor mange forskellige rengøringsmidler har du egentlig stående?

Prøv så at tænke over, hvor mange penge du har brugt på rengøringsmidler fra alverdens store producenter og mærker, og du vil måske have lyst til at flytte ud i en jordhule, så du aldrig behøver at gøre grundigt rent igen.

Der er ikke nogen tvivl om, at rengøring er en vigtig del af vores dagligdag, både i forhold til at have rene og lækre omgivelser, men i den grad også for at undgå sundhedsproblemer.

Men er der så ikke nogle af alle de produkter, du kan undvære? Jo, det er der! I hvert fald hvis du spørger TikTok'eren neat.caroline.

Hun deler løbende ud af tricks og tips til, hvordan hendes mere end 220.000 følgere kan gøre livet lidt nemmere og billigere for dem selv, og i en af hende seneste videoer, som er set mere end 100.000 gange, giver hun eksempler på tre slags rengøringsprodukter, som du faktisk ikke behøver at købe.

Du kan nemlig lave dem selv!

Vindues-/glasrens

Det er lækkert med helt rene vinduer og glasoverflader, men ifølge neat.caroline er der ikke nogen grund til at gå ud og bruge penge på rengøringsmidler lavet specifikt til det.

I stedet foreslår hun, at man tager en tom sprayflaske og laver en blanding af lige dele eddike og vand og bruger det i stedet.

Her skal der dog lyde en lille advarsel: I kommentarfeltet kan man nemlig læse, at flere brugere har prøvet dette trick, men er gået tilbage til glasrens, fordi eddiken fik for eksempel brugerens astma til at slå ud. Så prøv det gerne ad, men vær opmærksom på, at det kan give lidt udfordringer.

Rens til rustfrit stål

Rustfrit stål kan være flot og praktisk, men ikke ligefrem, når det kommer til rengøring.

Nogle gange virker det, som om bare tanken om fedtede fingeraftryk er nok til at smudse en rustfri ståloverflade til, men også har anbefaler neat.caroline, at man dropper de dyre produkter lavet til netop den overflade.

I stedet kan man lave sin egen blanding af lige dele husholdningssprit og vand og bruge det i stedet.

I videoen bruger TikTok'eren en sprayflaske til at påføre blandingen til overfladen, men der er ikke umiddelbart noget til hinder for, at man væder en klud eller svamp med den, hvis man ikke lige har en sprayflaske.

Universalrens til overflader

Universalrengøring er nok noget af det, der hurtigst bliver brugt i hjemmet. Det er jo trods alt universelt, så man bruger netop dette produkt på en masse forskellige ting, og derfor svinder beholdningen også hurtigere ind.

Men faktisk kan du, ifølge neat.caroline, lave en markant billigere version af et universelt rengøringsmiddel med to ingredienser, du helt sikkert har derhjemme.

TikTok'eren foreslår nemlig, at du tager en teskefuld opvaskemiddel og blander det med vand (hun nævner ikke noget om blandingsforholdet), og så skulle du have en fin erstatning for universalrens!