Sparer tusindvis af kroner på mad - mor til to deler genialt trick

Forbrug

04/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De stigende priser tvang hende til at overveje alternativer.

En mor til to sparer mere end £1.000 (8000 kr) om året på sit madbudget efter at have byttet friske råvarer ud med frosne alternativer.

Det skriver The Sun.

Natalie Ahmed, 38, begyndte at forsyne sig med frossen mad som en måde at reducere omkostningerne på efter at have bemærket, at hendes families månedlige udgifter var steget med omkring 150 pund. (ca. 2200kr)

Køber tingene frosset

Halvdelen af hendes ugentlige indkøb er nu de frosne alternativer, hvilket har reduceret prisen fra £60 (509 kroner) i gennemsnit til mellem £35-40 (300 kroner).

Natalie bor sammen med sin mand Nick, der arbejder som marketingchef, og deres to børn Lucas på seks og Scott på 21 måneder i Nottinghamshire.

"Jeg begyndte først at købe frosne alternativer i begyndelsen af året på grund af de stigende leveomkostninger," sagde hun og fortsatte:

"Min mand er besat af blåbær, men de er så dyre, så jeg prøvede at finde ud af, hvordan jeg kunne få dem til mindre penge Så opdagede jeg en pose blåbær i frostafdelingen, der var meget billigere - jeg havde fuldstændig glemt alle de frosne alternativer der er."

Natalies familie er blot en af de mange millioner af familier, der er påvirket af inflationen, hvor dagligvarer er blevet ramt af den største fødevareprisstigning nogensinde, med den årlige dagligvareregninger nu er £811 ( 6700kr) højere end for et år siden.

Fødevareinflationen steg op til 17,1 % i februar, og supermarkedspriserne er nu den næststørste bekymring folk har, efter de skyhøje energiregninger, ifølge Kantar.

Frossen frugt og grønt

Tidligere ville Natalie, som arbejder deltid med intern kommunikation for et vægttabsfirma, købe omkring 20 % af sin indkøb frossen, og siger at dette normalt var begrænset til "normale" frosne varer såsom ærter.

"Jeg har virkelig øget indkøbet af frosne madvarer til nu, at sige at omkring 50 procent af min madindkøb nu er frosne alternativer," sagde hun og fortsatte:

"Jeg køber masser af frugt frossent såsom bananer, hindbær, blåbær, jordbær - min seksårige elsker nu frossen banan. Ting, som jeg tidligere ville være gået direkte i køleskabet for - som alt mit kød og fisk - køber jeg nu frosne i stedet for. Du får den samme kødprocent i de frosne alternativer, plus det er meget billigere."

Hos Tesco koster 150 g friske hindbær eller blåbær 2 £ (17 kr.), men du kan få mere end det dobbelte - 350 g - frosne hindbær for 2,40 £ (20 kr.)

Frosset kød er også billigt

Som kunde  kan du få 1 kg frossen kyllingebryst for £3,99 (34 kr) - mens 650 g af det friske alternativ vil koste dig £4,50 (ca. 40kr.)

Natalie skriver også, at du som kunde kan finde gode udsalgstilbud i frostsektionen - noget mange kunder måske ikke er klar over.

"Mange mennesker er ikke klar over, at de fleste supermarkeder har en nedsat sektion i deres frostsektion - vi har hentet så mange frosne udsalgstilbud i vores lokale supermarked."

Natalie siger også, at hun ikke har bemærket nogen forskel i kvaliteten af de måltider hendes familie spiser, siden hun skiftede til de frosne madvarer - og tilføjer, at det har gjort livet meget lettere for dem.

"Frossen mad har nogle gange et dårligt ry på grund af al den forarbejdede frosne mad, men noget af det er faktisk sundere," pointerer Natalie og fortsætter:

"Frosne grøntsager er faktisk et godt køb, fordi det er frosset ned helt friskt, og er ofte friskere end grøntsager, der har stået ved stuetemperatur."

Mangler større fryser

 At arbejde hjemmefra har også betydet, at det har været et nemt skifte, sagde Natalie.

 Hun udtaler: "Det er nemt at tage ting ud af fryseren, og det når lige at tø op til eftermiddagskaffen- før plejede man at skulle huske at tage det op før man smuttede på arbejde,  ellers ville ens middagsplaner blive ødelagt.  Vi forsøger også at lave større mængder, så vi bruger ovnen i mindre tid og er mere energieffektive. Så fryser vi portioner ned for, at spare både tid og penge en dag hvor vi ikke har det store overskud.  Det fungerer ret godt, da jeg forsøger at lave mad, vi alle kan spise, hvilket gør livet meget lettere."

Natalie udtaler, at hun er så tilfreds med ændringen, at hun ikke kan forestille sig nogensinde at gå tilbage til friske varer og siger, at den eneste ulempe er, at familien nu har brug for en ny og større fryser - som vil koste en sjat penge. 

 "Det eneste problem jeg har er, at jeg skal bruge de penge, jeg har sparet, på en ny fryser i fuld højde - det vil spare os for masser af penge i det lange løb," siger hun.