Spar på pengene - sådan tørrer du dit tøj uden tørretumbler

Forbrug

19/11/22 | 11:00

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

I en tid hvor mange sparer på varmeregning, strømmen, kan man spare lidt ekstra ved at droppe tørretumbleren.

Det kan være et hyr uden lige at skulle tørre tøj om vinteren.

Hvis man så i forvejen prøver at spare lidt på de forhøjede priser, og man måske enda sparer på radiatorerne der hjemme, kan det være svært at tørre tøjet. Men der er håb!

1:
Vask om morgenen.

Vask dit tøj tidligt om morgenen, for at solen kan hjælpe med at tørre det i løbet af dagen. Mange vasker normalt deres tøj om aftenen/natten, men det hjælper ikke på tørringsprocessen, og tit ligger tøjet i maskinen til man står op næste dag - og det kan godt få tøjet til at lugte. 
Så stå tidligt op, få vasket om morgenen, så solen kan assistere med at tørre tøjet i løbet af dagen. 

2:
Vend dit tøj på tørrestativet. 

Normal kutyme er at hænge tøjet op, vente til det er tørt og så lægge det på plads, men hvis du i løbet af dagen vender dit tøj vil det tørre mere jævnt, og hurtigere. 

3:
Hæng på bøjler med det samme. 

Hæng dit tøj direkte på bøjle og spar strygejernet. 
Hvis man hænger sit tøj direkte på bøjle, vil tøjet få mindre folder, og behøver ofte slet ikke et strygejern. Det er et godt trick til habitter og finere tøj. 

4:
Bland lavendelolie i dit skyllemiddel. 

Tilføj et par dråber til dit skyllemiddel når du vasker om vinteren. Da tøjet ofte tager længere tid om at tørre indendørs, og kan begynde at lugte hvis det skal hænge længe - Så kan et par dråber af lavendelolie gøre en stor forskel for friskheden af dit tøj. 

5:
Brug eddige.

Hvis du ikke har noget lavendelolie, kan et par dråber eddike i maskinen - vasketøjet, gøre en stor forskel på en “mulden” lugt i tøjet. Det kan aflastes ved at hælde eddige i skyllemiddels bakken, og vask derefter tøjet som normalt. 

6: 
Vask mindre af gangen. 

I stedet for at fylde sin vaskemaskine til bristepunktet, kan det klart anbefales at man fylder den halvt, da centrifugen vil være med til at “tørre” tøjet i større instans end en proppet maskine. Det samme gør sig gældende på tørrestativet. Overfyld ikke tørrestativet, da tøjet ikke kan ånde tilstrækkeligt og der er større chance for at dit tøj vil komme til at lugte inden det tørre helt, og man kan i værste ende - ende med at skulle vaske det hele igen.