Sker til nytår: Stor nyhed på vej til Dankort-brugere

Forbrug

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan få stor betydning.

D. 1. januar vil en ny betalingsmulighed se dagens lys for danske forbrugere.

Når 2024 bliver til 2025 bliver det muligt for alle indehavere af et Dankort at anvende det direkte i Apple Pay og Google Pay.

Det skriver Avisen Danmark.

Kan spare 500 millioner kroner årligt

Indtil videre har betalinger med Apple Pay i butikkerne trukket på Visa-delen af Visa/Dankortet, hvilket har været en dyrere affære for butikkerne.

Nets, virksomheden bag Dankortet, har tidligere påpeget i en retssag, hvor de fik medhold, at brugen af Dankortet kan spare butikkerne for op til 500 millioner kroner årligt.

En sejr i Sø- og Handelsretten har bekræftet denne påstand og har ført til en ændring i, hvordan betalinger kan håndteres i fremtiden.

"Det er godt for Dankortet, for butikkerne og for forbrugerne. Jeg mener, at vejledningen fra Forbruger- og Konkurrencestyrelsen er meget klar og siger, at Dankort kan lægges ind i Apple Pay." udtaler Henrik Lundgaard Sedenmark, fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv.

Brug faldet med over en fjerdedel

Ændringen kommer på et kritisk tidspunkt for Dankortet, som har set en betydelig tilbagegang i brugen over det seneste år.

Nationalbanken rapporterer, at brugen af Dankortet faldt med 27 procent i det fjerde kvartal af sidste år alene.

Denne nye implementering kunne potentielt revitalisere Dankortets relevans i en digital æra.

Esben Torpe Jørgensen, direktør i Nets med ansvar for Dankort, er glad for den nye vejledning, som, ifølge ham, ikke efterlader nogen tvivl om, hvordan bankerne skal implentere det kendte betalingskort i de digitale betalingsløsninger.

Fremover vil butikker altså kunne vælge at modtage Dankort, og forbrugere vil selv kunne vælge, hvilket kort de ønsker at bruge i de digitale wallets - en mulighed der ikke tidligere har været tilgængelig uden for Danske Bank.