Simpelt trick kan spare 20 procent strøm på din tørretumbler om året

Forbrug

20/10/22 | 09:08

Foto: Screendump, @colmgriffinkerry/TikTok
Foto: Screendump, @colmgriffinkerry/TikTok

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Det er måske værd at prøve!

I en tid, hvor der nærmest er gået sport i at spare, er det ikke en rar tanke at skulle åbne for døre og vinduer for at kunne tørre sit tøj på et stativ.

Men tørretumbleren bruger jo strøm, og med elpriser på mere end det dobbelte af, hvad vi er vant til, er gode råd dyre.

Det vrimler med forskellige tips til, hvordan man skrue ned for sit elforbrug, og dermed sin elregning, men ifølge en en ekspert i elektricitet, er der en ting, som ikke særligt mange overvejer.

På sin TikTok-profil, @chriscolmkerry, deler Chris Colm ud af sine tips til at spare i hverdagen ved blandt andet at give anmeldelser af produkter, som kan gøre en forskel - og en af hans videoer handler om tørretumblerbolde.

Hvad hulen er nu det, spørger du måske. Det er faktisk, præcis hvad navnet antyder - bolde, som du putter i tørretumbleren sammen med dit vasketøj.

Colm forklarer i videoen, at tørretumblere typisk bruger omkring en euro (knap 7,5 kroner) for hver time, de kører. Men hvis man lægger de omtalte bolde i tørretumbleren sammen med vasketøjet, hjælper det med at fordele den varme luft bedre, fordi det forhindrer tøjet i at klumpe sammen.

Og det skulle, ifølge Colm, betyde, at tøjet tørrer meget hurtigere, og du vil være i stand til at spare op til 20 procent strøm på at bruge tørretumbleren.

Derudover er der eftersigende en række andre fordele ved at bruge boldene:

  • Kortere tørretid = mere tid til andet

  • Miljøvenligt, fordi du bruger mindre energi

  • Mindsker statisk elektricitet og opbygning af fnuller samt reducering af rynker og folder i tøjet

  • Kan genbruges, hvilket betyder, du sparer penge på for eksempel skyllemiddel