Simpelt og billigt trick gør dit hvide tøj skinnende rent igen

Forbrug

05/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Slip af med genstridige pletter

Hvidt tøj og sokker bliver hurtigt kedelige og samler synlige pletter, som ofte ikke forsvinder med en normal vasketur. Men i stedet for at gribe til blegemidlet, kan et gør-det-selv-tip fra en renlighedsentusiast på de sociale medier være løsningen.

Det skriver Express

Et kraftfuldt mix

Chantel Mila Ibbotson, som deler husmodertricks på sin Instagram-side @mama_mila_au, har udviklet en blanding bestående af tre ingredienser, der kan få dit hvide tøj til at se nyt ud igen.

"Denne simple metode holder dit hvide tøj lysere og mere strålende. Det er perfekt til sokker, t-shirts og sengetøj," forklarer Chantel i et opslag.

Sådan gør du

Chantel starter med en plettet hvid t-shirt, som hun lægger i en skål og overhælder med varmt vand, indtil t-shirten er helt dækket.

Herefter tilføjer hun en kvart kop brintoverilte (til at blege og desinficere), en kop bagepulver (til at fjerne lugt og blege) og en teskefuld opvaskemiddel.

"Denne kraftfulde blanding fjerner pletter, og får dit hvide tøj til at se lysere ud," siger Chantel. Afhængigt af plettypen kan opvaskemidlet udelades, da det primært er nødvendigt til at fjerne oliebaserede pletter.

Lad det trække

Efter at have ladet t-shirten ligge i blandingen, vasker Chantel den som normalt i vaskemaskinen. I kommentarsektionen på Instagram udtrykker flere brugere begejstring for metoden, men undrer sig over, hvor længe tøjet skal ligge i blandingen.

En bruger ved navn @blasian86 spørger: "Hvor længe skal det ligge i blød?" hvortil Chantel svarer: "Normalt en eller to timer."

Praktiske tips til pensionister

Denne metode er især nyttig for pensionister, der ønsker at passe godt på deres tøj uden at bruge skrappe kemikalier. Det er en økonomisk løsning, der kan forlænge tøjets levetid og samtidig sikre, at det ser pænt og rent ud.

Ved at anvende almindelige husholdningsprodukter kan man nemt vedligeholde sit tøj hjemmefra.

Kilde: Express