Sidste tur d. 16. juni: Populært landsdækkende busselskab lukker

Forbrug

09/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det oplyser virksomhedens moderselskab, vikingbus.

Nogle gange kræver rejseplanerne, at man skal krydse landet fra den ene ende til den anden, og her kan fjernbusser være et praktisk alternativ til den offentlige transport.

De fleste kender nok de grønne Flixbusser, men i det seneste år har de oplevet konkurrence fra et andet selvskab, nemlig Fleet.

Fleet markedsførte sig med billige busløsninger mellem de store byer med priser helt ned til 79 kroner, men efter bare lidt over et år har Fleet valgt at indstille driften.

Det skriver Børsen.

Kunne ikke bære konceptet

Beslutningen om at stoppe kommer fra Fleet's moderselskab, Vikingbus, der nu står overfor at omplacere de berørte chauffører.

Administrerende direktør for Vikingbus, Thomas Wandahl, udtaler i en pressemeddelelse, at markedet simpelthen ikke kunne bære det nye koncept på længere sigt.

"Kundepotentialet har ikke været stort nok på et marked med hård konkurrence fra andre aktører. Selvom kunderne i første omgang tog rigtig godt imod vores nye koncept, så må vi efter lidt mere end et år konstatere, at det ikke er muligt at drive Fleet med den lønsomhed, som vi ønskede at opnå," siger Wandahl.

Fleet har kørt mellem 19 større byer i Danmark med cirka 160 ugentlige afgange, og billetpriserne startede ved 79 kroner. Trods den attraktive pris og det store netværk af ruter har det ikke været nok til at sikre en økonomisk bæredygtig drift.

Den sidste tur med Fleet busserne vil blive kørt den 16. juni, og kunder med billetter til efter denne dato vil blive kontaktet af Vikingbus for refusion.