Sådan koger du kartofler dobbelt så hurtigt

Forbrug

10/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

De skønne og mættende knolde er favoritter på det danske bord. Men det tager noget tid at tilberede den lækre. Med denne enkle fremgangsmåde kan du spare tid og få din favorit på bordet hurtigere.

Vi ved nu, at kartofler er mættende, fyldt med næringsstoffer og de er faktisk også ganske fine, hvis du skal tabe dig.

De er også populære blandt veganere og vegetarer og passer godt som tilbehør til forskellige kødretter.

Fordi der ofte er behov for at skrælle kartoflerne, er den eneste ulempe tilberedningstiden.

Der er dog en måde at forkorte forberedelsestiden på. Ifølge skolekokke og fagfolk kan du bruge følgende metode:

For hurtigere kogning skal du skære kartoflerne i små tern eller skiver. Det vil reducere tilberedningstiden betydeligt. Tilsæt derefter salt til vandet, men det er ikke nødvendigt, hvis du vil undgå salt.

Kog vandet i en kedel på forhånd og hæld det i gryden, hvor kartoflerne allerede ligger i skiver eller tern. Brug en passende grydestørrelse så du undgår ekstra tid og energi. Når kartoflerne er færdige, dræn dem og dyp dem i isvand i 20 sekunder, så kan skrællen nemt fjernes ved blot at gnide det af med hænderne.

Sådan kan du slippe af med skrællen, hvis du ikke vil skære dem i skiver:

I stedet for at skrælle kartoflerne før kogning, skal du vaske dem grundigt og koge dem med skindet på. Efter kogning dræner du vandet fra kartoflerne, lader dem køle af og skræller skindet af ved blot at skære det let med en kniv og derefter gnide med hænderne.

Prøv disse tips og tricks til at forkorte tilberedningstiden og gøre kartoffeltilberedning nemmere!