Sådan kan du spare penge på varmeregningen dette efterår

Forbrug

23/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Elvira V.

Disse fem simple tips kan hjælpe boligejere med at opvarme deres hjem i længere tid dette efterår og vinter og samtidig holde energiomkostningerne så lave som muligt.

Temperaturen forventes at falde yderligere nu, hvor efteråret officielt er begyndt, og husstande over hele landet forbereder sig på koldere tider.

Ikke desto mindre, på grund af stigende energiregninger og den nuværende krise med høje omkostningerne på dagligdagslivet, undrer mange sig over, hvordan de kan opvarme deres hjem på den mest økonomiske måde.

Eksperterne hos Utility Bidder har delt fem måder, hvorpå boligejere kan opvarme deres hjem i længere tid og minimere energiomkostningerne undervejs.

Udnyt dagslyset

Selvom temperaturen kan være lav, har vi perioder med klart solskin i løbet af efteråret og vinteren. For at få mest ud af dagslyset skal du sørge for at åbne alle gardiner og persienner, så det naturlige sollys kan hjælpe med at opvarme de forskellige rum i huset.

Placér møbler strategisk

Det er sandsynligt, at du på et tidspunkt i løbet af efteråret og vinteren bliver nødt til at tænde for varmen, så for at sikre, at du bruger så lidt energi som muligt, bør du ikke placere møbler foran dine radiatorer. En sofa, for eksempel, vil opsuge det meste af varmen, som radiatoren producerer.

Derfor er det bedre at lade radiatorerne være synlige, så de opvarmer hele rummet. På den måde behøver du ikke bekymre dig om at spilde penge på energi, der absorberes af møbler og ikke opvarmer huset.

Udnyt brusebad-damp

Det duggede spejl, du får efter at have taget et brusebad, kan faktisk hjælpe dig med at opvarme dit hus i de kommende måneder. Når du tager et varmt brusebad, producerer dampen varme. Hvis du lader badeværelsesdøren stå åben, mens du tager et brusebad, vil noget af dampen og varmen opvarme de omkringliggende områder af huset, så dit hus føles varmere i længere tid.

Placér gardiner bag radiatoren

Ligesom med møbler er det vigtigt, at dine gardiner ikke dækker radiatoren, mens den er tændt. Hvis gardiner dækker en radiator, ledes varmen mod vinduet i stedet for resten af rummet. Sørg for, at radiatoren er synlig ved forsigtigt at placere gardinerne bag radiatoren, hvilket vil hjælpe med at opvarme hele rummet.

Hold træk ude

Træk er til gene i efterårs- og vintermånederne, da de bringer kold luft ind og lader varm luft slippe ud. Det kan lyde simpelt, men at holde træk ude vil have stor indflydelse på dit hjems varme. Sørg for, at alle døre har en trækstopper i bunden, og vær opmærksom på klaplåger og brevsprækker. Hvis det er muligt at justere din brevsprække, så træk ikke kan trænge ind i dit hjem, vil det gøre en kæmpe forskel for temperaturen i dit hus.

Kilde: Express.