Sådan får du bedre lyd, når du taler i din iPhone

Forbrug

30/3/23 | 05:36

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er en ny opdatering, der introducerer den smarte funktion.

Der er landet en ny opdatering til iPhones verden over.

Det er version 16.4, Apple har sendt ud, og den kommer blandt andet med 21 ny emojis/humørikoner, men det er ikke det, der er det vigtigste.

For med den nye opdatering er der også lanceret en helt ny funktion, som potentielt kan gøre telefonsamtaler langt mere behagelige.

Apple skriver nemlig i noterne til opdateringen, at der blandt andet er kommet stemmeisolering til normale telefonopkald over telefonnettet. Det betyder, at mikrofonen i din iPhone prioriterer netop din stemme og så vidt muligt holder andre lyde ude.

Men virker det så? Det mener brugerne på det internetforummet Reddit i hvert fald.

"Stemmeisolering har været fantastisk. Jeg kan slutte mig til et opkald i Teams i min bil og efterlade min telefon med mikrofonen slået til uden bekymringer. Intet af bilstøjen eller trafiklarmen trænger igennem," skriver en Reddit-bruger for eksempel.

Sådan aktiverer du det

Stemmeisoleringen er dog ikke aktiveret som standard. I stedet skal man - mens man er i et opkald - swipe ned fra toppen, så man kommer i kontrolcenter.

Dernæst skal man lokalisere en orange-lysende knap under opkald, hvor der står "Tilstand".

Trykker du der, kan stemmeisoleringen aktiveres.

Opdateringen tager et kvarters tid at installere og telefonen kan ikke bruges i mellemtiden, så det er nok en god idé først at opdatere telefonen, når det alligevel er blevet aften, og du næppe får nogen forretningsopkald.

Fund af to sårbarheder

Det er dog ikke længe siden, at der blev fundet to såkaldte nye zero-day sårbarheder i systemerne iOS, iPadOS og MacOS.

Det medførte, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) i et Twitter-opslag advarede danske borgere om at hente den nye softwareopdatering til deres Apple-produkter.

Centeret oplyste ikke, hvilke konsekvenser det ville kunne have, hvis man ikke opdaterede sit Apple-produkt.

Derimod forsikrede de om, at Apples softwareopdatering kunne mildne disse sårbarheder.