Pepsi i ny udgave: Så lidt sukker vil sodavanden nu indeholde

Forbrug

31/03/2023

Foto: Pexels @Martin Péchy
Foto: Pexels @Martin Péchy

Skrevet af Emil B.

Bare det ikke går ud over smagen!

4,55 g sukker pr. 100 ml

PepsiCo har bekræftet, at deres klassiske sodavand vil have 57% mindre sukker i deres sodavand. Og ud over en lavere mængde sukker er den omformulerede Pepsi sødet med en blanding af acesulfamkalium (Ace K) og sucralose, med 56 procent færre kalorier fra tilsat sukker.

Dette vil erstatte alle de tidligere klassiske Pepsi-drikke. En to-liters flaske vil nu have 91 g sukker, reduceret fra 213 g, en 500 ml flaske indeholder nu 22,75 g, ned fra 53,25 g, en 330 ml havde 36 g sukker, men dette er blevet reduceret til 15 g.

De forsikrer dog, at smagene vil være den samme: "Vi har arbejdet hårdt for at sikre, at vores nye klassiske Pepsi bevarer den gode smag, som folk forventer, mens de fjerner sukker og kalorier."

En anden ændring er, at på drikkene vil de nu også i højere grad indeholde opdaterede ernæringsoplysninger for at vise forbrugerne, hvor meget sukker, der findes, i hver drink. Og sodavandene bliver langsomt rullet ud, hvor forbrugerne bliver opfordret til at tjekke etikketterne, da de nye og ældre versioner kommer til at stå side om side.

Og det vil kun være i supermarkeder og detailforretninger, at den nye pepsi vil have den formel. PepsiCo har altså bekræftet, at steder som pubber og restauranter vil fortsætte med at servere det originale produkt, der indeholder 10,65 g sukker pr. 100 ml.